Samsung renunță la fabricarea de smartphone-uri în China

Samsung renunță la fabricarea de smartphone-uri în China
scris 2 oct 2019

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat miercuri că va renunța la producția de telefoane mobile în China, ca urmare a scăderii vânzărilor, pe fondul concurenței din partea producătorilor locali, Huawei și Xiaomi, transmite Reuters.

China este cea mai mare piață din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri iar Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, scrie Agerpres.

Angajații Consiliului Județean Arad nu mai au acces la rețelele de socializare în instituție, pentru că erau distrași de la muncă CITEȘTE ȘI Angajații Consiliului Județean Arad nu mai au acces la rețelele de socializare în instituție, pentru că erau distrași de la muncă

Închiderea ultimei fabrici de telefoane deținute de Samsung în statul chinez vine după ce în iunie a fost redusă producția la uzina din Huizhou iar anul trecut a fost suspendată producția la o altă unitate.

Și alte companii și-au mutat producția din China din cauza costurilor mai ridicate cu forța de muncă și a încetinirii economiei, care a redus puterea de cumpărare.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construită în 1992, și, conform presei sud-coreene, are 6.000 de angajați și a produs 63 de milioane de telefoane în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone