Samsung și Huawei renunță la procesele pentru încălcarea brevetelor

Samsung și Huawei renunță la procesele pentru încălcarea brevetelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2019

Cei mai mari producători de smartphone-uri au decis să renunțe la acuzațiile reciproce pe care și le-au adus prin procese în ultimii trei ani și să-și licențieze brevetele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse anonime citate de Nikkei susțin că Samsung și Huawei au ajuns la un numitor comun în urma medierii și vor renunța la procesele pe care și le-au intentat una alteia pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Cele două companii se luptă în tribunale din mai 2016, când Huawei a dat în judecată Samsung în Statele Unite pentru încălcarea brevetelor privind mai multe tehnologii printre care 4G.

Samsung a răspuns la rândul ei cu proces, iar până în prezent cele două companii au împărțit sălile de judecată în peste 40 de cauze în care-și aduc acuzații reciproce.

Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil CITEȘTE ȘI Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil

Nu sunt cunoscuți termenii exacți ai înțelegerii, însă se crede că cele două companii au negociat o licențiere încrucișată a brevetelor pe care le deține fiecare.

După doi ani de declin a pieței de smartphone-uri, Samsung și Huawei au ajuns probabil la concluzia că procesele pe care le poartă sunt prea costisitoare, iar resursele ar putea investite în zone mai productive, precum dezvoltarea smartphone-urile pliabile, spre exemplu.

În 2018, au fost livrate 1,4 miliarde de unități, ceea ce a reprezentat o scădere a pieței cu 4,1%. Samsung a fost liderul pieței, cu o cotă de 20.8%. Huawei, cu 14.7% din piață, a fost pe locul trei cu doar la 0,2 în spatele Apple la finalul anului.

Samsung a mai încheiat anul acesta un litigiu important. După 7 ani, coreeni s-au înțeles cu Apple, care la rândul ei s-a împăcat recent și cu Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
huawei
proces