Samsung și Huawei renunță la procesele pentru încălcarea brevetelor

Samsung și Huawei renunță la procesele pentru încălcarea brevetelor
scris 17 mai 2019

Cei mai mari producători de smartphone-uri au decis să renunțe la acuzațiile reciproce pe care și le-au adus prin procese în ultimii trei ani și să-și licențieze brevetele.

Surse anonime citate de Nikkei susțin că Samsung și Huawei au ajuns la un numitor comun în urma medierii și vor renunța la procesele pe care și le-au intentat una alteia pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Cele două companii se luptă în tribunale din mai 2016, când Huawei a dat în judecată Samsung în Statele Unite pentru încălcarea brevetelor privind mai multe tehnologii printre care 4G.

Samsung a răspuns la rândul ei cu proces, iar până în prezent cele două companii au împărțit sălile de judecată în peste 40 de cauze în care-și aduc acuzații reciproce.

Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil CITEȘTE ȘI Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil

Nu sunt cunoscuți termenii exacți ai înțelegerii, însă se crede că cele două companii au negociat o licențiere încrucișată a brevetelor pe care le deține fiecare.

După doi ani de declin a pieței de smartphone-uri, Samsung și Huawei au ajuns probabil la concluzia că procesele pe care le poartă sunt prea costisitoare, iar resursele ar putea investite în zone mai productive, precum dezvoltarea smartphone-urile pliabile, spre exemplu.

În 2018, au fost livrate 1,4 miliarde de unități, ceea ce a reprezentat o scădere a pieței cu 4,1%. Samsung a fost liderul pieței, cu o cotă de 20.8%. Huawei, cu 14.7% din piață, a fost pe locul trei cu doar la 0,2 în spatele Apple la finalul anului.

Samsung a mai încheiat anul acesta un litigiu important. După 7 ani, coreeni s-au înțeles cu Apple, care la rândul ei s-a împăcat recent și cu Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
huawei
proces