Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a încheiat un acord de principiu

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a încheiat un acord de principiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Facebook a încheiat un acord preliminar într-un proces de lungă durată prin care se cer despăgubiri de la rețeaua de socializare pentru că le-a permis unor terți, printre care compania Cambridge Analytica, să aibă acces la date private ale utilizatorilor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui document judiciar depus vineri la un tribunal din San Francisco, Facebook precizează că înaintează planul unui "acord de principiu" și a cerut suspendarea procedurilor pentru 60 de zile "pentru a finaliza acordul în scris și a-l prezenta tribunalului".

Studiu: Liderii de business susțin că tranziția la \'\'Net Zero CO2\'\' este cea mai mare provocare CITEȘTE ȘI Studiu: Liderii de business susțin că tranziția la ''Net Zero CO2'' este cea mai mare provocare

Rețeaua de socializare nu precizează nici valoarea, nici termenii acordului în acest proces în nume colectiv.

Acordul survine în contextul în care președintele director general al Meta, Mark Zuckerberg, și directoarea generală, Sheryl Sandberg, care și-a anunțat demisia în iunie după 14 ani la companie, urmează să depună mărturie în fața justiției în septembrie, în cadrul acestui scandal.

Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India CITEȘTE ȘI Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India

Într-o procedură inițiată în 2018, utilizatori ai Facebook au acuzat rețeaua de socializare că a încălcat regulile de protecție a vieții private transmițând datele lor unor părți terțe, printre care și firma Cambridge Analytica, având legături cu campania prezidențială a lui Donald Trump în 2016.

Cambridge Analytica, care s-a închis de atunci, a colectat și exploatat, fără consimțământul lor, datele persoanele de la 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, la care platforma i-a oferit acces.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandalul cambridge analytica
faacebook date utilizatori