Schimbare majoră la X/Twitter: Platforma lui Elon Musk nu va mai afișa titlurile știrilor distribuite

Schimbare majoră la X/Twitter: Platforma lui Elon Musk nu va mai afișa titlurile știrilor distribuite
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

Linkurile și articolele de presă distribuite pe rețeaua de socializare X (fosta rețea Twitter) nu mai apar de acum înainte decât sub forma unor imagini, fără titlu și fără descriere, o dispariție justificată de Elon Musk din motive "estetice", informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea generalizată a interfeței platformei X, realizată între 3 și 4 octombrie, fusese deja remarcată de anumite companii media încă din timpul unei faze de testare ce a avut loc la jumătatea lunii august, scrie Agerpres.

Pixel Watch 2 vine cu un design neschimbat, dar promite o autonomie mai bună CITEȘTE ȘI Pixel Watch 2 vine cu un design neschimbat, dar promite o autonomie mai bună

Elon Musk și-a asumat atunci acea decizie: "Vine direct de la mine. Estetica (rețelei de socializare) va fi cu mult îmbunătățită", a anunțat el într-un mesaj publicat pe X.

Atunci când utilizatorul distribuie un articol de presă, doar numele companiei care l-a publicat apare încă în colțul din stânga jos al imaginii cu rol de ilustrare, iar un clic pe imagine permite accesul la conținutul articolului.

Elon Musk, care a cumpărat rețeaua de socializare anul trecut, încearcă să stopeze scăderea considerabilă a veniturilor sale din publicitate încurajându-i pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe platformă și, deci, să distribuie mai puține linkuri externe.

Miliardarul de origine sud-africană, care deține și companiile Tesla, SpaceX și Starlink, este acuzat, de asemenea, că are o atitudine ostilă față de mass-media, iar mai multe companii din acest sector de activitate și-au anunțat retragerea de pe platforma X.

Pe 3 octombrie, Elon Musk a declarat că nu citește "practic niciodată presa tradițională". "Ce interes aș avea să citesc 1.000 de cuvinte despre ceva ce a fost deja distribuit pe X cu mai multe zile înainte?", s-a întrebat el retoric.

Apple a lansat o actualizare software pentru a rezolva problema încălzirii iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a lansat o actualizare software pentru a rezolva problema încălzirii iPhone 15

În septembrie 2023, Comisia Europeană a publicat însă un studiu care arată că platforma X, care s-a retras în mai din codul de bune practici al UE privind dezinformarea, este platforma care prezintă "cea mai mare rată de informații false și de dezinformare în mesajele sale publicate".

În vara acestui an, compania X a fost dată în judecată în instanțele din Franța de Agenția France Presse (AFP) și alte trei grupuri de presă franceze, care doresc să obțină acele elemente ce le-ar permite să negocieze obținerea unei remunerații pentru utilizarea conținuturilor lor, inclusiv în cazul celor care sunt publicate sub forma unor fragmente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
x