Șefii de la Vodafone și-au tăiat din recompense ca reacție la scăderea prețului acțiunilor. Analiști: Încercarea de a evita o posibilă revoltă

Șefii de la Vodafone și-au tăiat din recompense ca reacție la scăderea prețului acțiunilor. Analiști: Încercarea de a evita o posibilă revoltă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2019

Directorul general și directorul financiar de la grupul britanic de telecomunicații Vodafone au decis să își diminueze cu 20% bonusurile în acțiuni de care urmau să beneficieze, ca urmare a performanțelor slabe înregistrate de acțiunile Vodafone în ultimul an, performanțe care au obligat compania să reducă dividendele plătite investitorilor pentru prima dată în istoria sa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul britanic, prezent și pe piața din România, a precizat că directorul general Nick Read va renunța la aproximativ 972.000 de acțiuni, care pe baza cotației înregistrate miercuri aveau o valoare de aproximativ 1,28 milioane lire sterline. În urma acestei reduceri, CEO-ul Vodafone va fi recompensat cu 3,89 milioane acțiuni în valoare de 5,1 milioane lire sterline. La rândul său, directorul financiar Margherita Della Valle va primi 2,37 milioane acțiuni, în valoare de 3,12 milioane lire sterline, arată Agerpres.

Acțiunile Vodafone au pierdut 19% din valoare de când Nick Read a devenit CEO, în luna octombrie 2018, iar în prezent sunt cu 44% sub nivelul la care erau la începutul anului 2018.

Smartphone-ul cu cameră foto rotativă Galaxy A80 este disponibil în România CITEȘTE ȘI Smartphone-ul cu cameră foto rotativă Galaxy A80 este disponibil în România

Vodafone se confruntă cu probleme pe piețe precum Spania și Italia, la care se adaugă costul ridicat pentru achiziționarea frecvențelor 5G în Germania și preluarea activelor europene ale operatorului de cablu Liberty Global.

Analiștii sunt de părere că decizia șefilor de a-și diminua recompensele în acțiuni constituie o încercarea de a evita o posibilă revoltă a investitorilor cu prilejul adunării generale anuale ce va avea loc la finele acestei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
sefi
bonus
revolta