FOTO Serviciul OneDrive va oferi protecție superioară pentru fișierele sensibile stocate în cloud

FOTO Serviciul OneDrive va oferi protecție superioară pentru fișierele sensibile stocate în cloud
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iun 2019

Microsoft anunță OneDrive Personal Vault, un folder special în cadrul serviciului său de stocare online, care va fi securizat cu cele mai sigure tehnologii la ora actuală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Personal Vault este numele pe care îl va purta un folder special din OneDrive, un folder pe care utilizatorul îl poate folosi pentru a stoca date mai sensibile decât restul fișierelor salvate online.

Accesul la acest folder va fi obținut doar în urma unui pas suplimentar de verificare. Chiar dacă este deja logat în OneDrive, pentru a intra Personal Vault utilizatorul trebuie să-și confirme identitatea prin scanare amprentei, recunoașterea facială, un pin sau 2FA (Two Factor Authentication).

Această confirmare suplimentară va fi necesară de fiecare dată când va fi accesat noul folder, indiferent că accesul se realizează de pe web, PC sau mobile.

Apple lansează primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS CITEȘTE ȘI Apple lansează primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS

Pe PC-urile cu Windows 10, zona de harddisk sau SSD care stochează conținutul din Personal Vault va fi securizată cu BitLocker, funcția de criptare a mediilor de stocare care există în sistemele de operare Microsoft începând cu Windows Vista.

După o anumită perioadă de inactivitate, Personal Vault va fi blocat automat. Redobândirea accesului va necesita din nou confirmarea identității cu una din metodele de autentificare suportate.

În cazul PC-urilor cu Windows 10, Personal Vault este compatibil cu Windows Hello. Astfel, pe laptopurile cu senzor de amprente accesul la noul folder securizat se va face prin scanarea amprentei.

În cazul accesării Personal Vault de pe un alt PC, serviciul Microsoft nu va permite browser-ului să salveze în cache fișierele stocate aici.

Personal Vault poate fi folosit pentru stocarea unor documente sensibile precum copiile actelor de identitate sau ale unor documente financiare sensibile, iar aplicația OneDrive pentru mobile oferă chiar posibilitatea scanării versiunii fizice a acestora.

Nu există o limită de fișiere sau spațiu pentru acest folder.

Pentru început, Personal Vault este disponibil doar în Australia, Noua Zeelandă și Canada, urmând să fie lansat în restul lumii până la sfârșitul acestui an.

OneDrive este primul serviciu cloud important care oferă o astfel de facilitate.

FOTO Serviciul OneDrive va oferi protecție superioară pentru fișierele sensibile stocate în cloud

viewscnt
Afla mai multe despre
onedrive
microsoft
2fa
cloud