Șeful Microsoft, Satya Nadella, a câștigat în anul fiscal trecut 18 milioane de dolari

Șeful Microsoft, Satya Nadella, a câștigat în anul fiscal trecut 18 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2016

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a câștigat în anul fiscal încheiat în iunie 17,7 milioane de dolari, cu 3,3% mai puțin față de anul precedent, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nadella a încasat salariu și bonusuri de circa 5,66 milioane de dolar și acțiuni în valoare de 12 milioane de dolari, potrivit datelor preliminare publicate luni de companie.

Aproximativ jumătate din acțiuni vor intra în posesia lui Nadella în 2018, dacă Microsoft își va îndeplini țintele legate de venituri, profit operațional și abonați pentru servicii cloud și dacă acțiunile vor înregistra performanțe superioare față de 60% din companiile membre ale indicelui Standard & Poor’s 500.

Restul acțiunilor vor intra în proprietatea sa până în 2019, dacă Nadella va rămâne în funcție.

LISTA Cele mai profitabile companii de stat. Romgaz pe primul loc, Romsilva conduce la regii autonome CITEȘTE ȘI LISTA Cele mai profitabile companii de stat. Romgaz pe primul loc, Romsilva conduce la regii autonome

La numirea în funcția de CEO, Nadella a primit acțiuni evaluate la 59 de milioane de dolari, care îi vor fi livrate în trei tranșe, în 2019, 2020 și 2021, dacă valoarea returnată acționarilor Microsoft va fi mai mare comparativ cu 60% din companiile din indicele S&P 500, din cinci ani anteriori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
satya nadella