Șeful Vodafone România: Avem al 7-lea ministru al Comunicațiilor în 3 ani. Există prea multe schimbări

Șeful Vodafone România: Avem al 7-lea ministru al Comunicațiilor în 3 ani. Există prea multe schimbări
scris 3 iul 2017

România are în prezent al șaptelea ministru al Comunicațiilor din ultimii trei ani, iar desele schimbări politice, legislative și fiscale pun probleme companiei în concentrarea pe planurile pe termen lung, în contextul în care noul Guvern a anunțat introducerea impozitului pe cifra de afaceri, a afirmat luni directorul general și președintele Vodafone România, Ravinder Takkar, în ultima sa întâlnire cu ziariștii înainte de a-și încheia mandatul.

Noul program de guvernare al coaliției PSD-ALDE prevede că toate firmele din România vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit, care va dispărea. Schimbările dese din ultimii ani au pus probleme companiei în ceea ce privește planurile pe termen lung, în condițiile în care industria telecomunicațiilor are nevoie de investiții masive, consideră Takkar.

”Acum suntem la al șaptelea ministru al Comunicațiilor în trei ani. Există multe schimbări atât la nivel politic, cât și legislativ și fiscal, ceea ce ne pune probleme în a ne concentra pe planurile de afaceri pe termen lung. În loc să ne concentrăm pe business-ul nostru, trebuie să ne adaptăm la schimbări. Telecomunicațiile sunt o industrie care are nevoie de infrastructură, pentru aceasta este nevoie de timp, de investiții majore și necesită consecvență”, a afirmat Takkar.

Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei CITEȘTE ȘI Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei

Actualul ministru al Comunicațiilor, în Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, este Lucian Șova. Guvernul a fost învestit săptămâna trecută de către Parlament cu 275 de voturi favorabile și 102 împotrivă.

Takkar a subliniat că și în cadrul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este nevoie de stabilitate, la fel ca în mediul politic și legislativ. El a amintit că piața telecomunicațiilor din România este una extrem de competitivă, unde schimbările au loc foarte rapid. Astfel, în cazul Vodafone România, traficul de date a crescut cu 800% în ultimii trei ani, iar în cazul 4G, cresterea a fost de 250 de ori în ultimii trei ani.

Takkar va prelua, din 15 iulie, funcția de președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India. Vodafone România va fi condusă, de la 1 septembrie 2017, de franțuzoaica Murielle Lorilloux, care ocupă în prezent funcția de director general al companiei Vodacom din Republica Democrată Congo.

Principalii competitori ai Vodafone pe piața din România sunt Orange, Telekom și Digi Mobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone romania
ravinder takkar