Serviciul public irlandez de sănătate HSE Ireland, oprit complet în urma unui ”important” atac cibernetic de tip ransomware, ca cel care a vizat Colonial Pipeline în SUA

Serviciul public irlandez de sănătate HSE Ireland, oprit complet în urma unui ”important” atac cibernetic de tip ransomware, ca cel care a vizat Colonial Pipeline în SUA
scris 14 mai 2021

Serviciul public irlandez de sănătate - HSE Ireland - a anunțat vineri că a fost nevoit să-și oprească întregul sistem informatic, din cauza unui ”important” atac cibernetic de tip ransomware, relatează AFP.

”Există un atac de tip ransomware important asupra sistemelor informatice ale HSE. Din precauție, ne-am oprit toate sistemele informatice, cu scopul de a ne proteja de acest atac și a evalua deplin situația împreună cu partenerii noștri din domeniul securității”, a anunțat pe Twutter HSE.

HSE Ireland prezintă scuze pentru neplăcerile create pacienților și precizează că vaccinarea împotriva covid-19 nu este afectată și se desfășoară ”așa cum s-a prevăzut”, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Vaccinarea împotriva covid-19 vizează în prezent persoanele în vârstă de peste 50 de ani în Irlanda, unde pandemia s-a soldat cu 4.937 de morți, potrivit ultimului bilanț, publicat joi.

Atacul cibernetic care vizează HSE folosește un program de tip ransomware ca cel care a vizat Colonial Pipeline, operatorul imensului oleoduct american, care șia- relansat joi întregul sistem, după ce a fost paralizat din weekendul trecut.

Acest atac a fost comis de gruparea infracțională DarkSide, a anunțat poliția federală americană FBI.

viewscnt
Afla mai multe despre
hse ireland
hackeri