Smartwatch-urile ar putea depista infectarea cu COVID-19 înainte de apariția simptomelor

Smartwatch-urile ar putea depista infectarea cu COVID-19 înainte de apariția simptomelor
scris 19 ian 2021

Ceasurile inteligente au funcțiile de sănătate necesare pentru a depista noul coronavirus cu mai multe zile înainte ca acesta să-și facă simțită prezența. Lipsește doar corelarea acestora și suportul software.

Mai multe studii științifice realizate în ultimul an au ajuns la aceeași concluzie: smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândirii.

Conform cercetătorilor de la Mount Sinai, Apple Watch poate depista micile modificări ale ritmului inimii provocat de noul coronavirus cu o săptămână înainte ca pacientul să simtă primele simptome.

Xiaomi și-a deschis propriul magazin digital în România CITEȘTE ȘI Xiaomi și-a deschis propriul magazin digital în România

Derulat în perioada 29 aprilie - 29 septembrie 2020, studiul publicat sub titulatura “Warrior Watch” a avut în vedere 297 de persoane care lucrau în sistemul de sănătate. Acestea au purtat fiecare câte un Apple Watch pe care a fost instalată o aplicație specială, ce măsura variația ritmului cardiac.

Un studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, a descoperit că mai multe smartwatch-uri, printre care unele produse de Apple, Garmin și Fitbit, au scos în evidență că 81% din pacienții testați pozitiv au avut același tip de modificări ale ritmului cardiac cu până la 9 zile și jumătate înainte de apariția simptomelor.

Depistarea cât mai timpurie a virusului este esențială în lupta împotriva răspândirii acestuia, iar smartwatch-urile par să fie în cea mai bună poziție să ajute în acest sens.

Acum că studiile au scos la iveală acest lucru și dacă este, într-adevăr, doar o chestiune de dezvoltare a unei aplicații care să urmărească indicatorii necesari, care există deja separat, este posibil ca în următoarele luni să vedem un mare număr de smartwatch-uri care să se promoveze pe baza acestei funcții.

Ciudat este că studiile au apărut înainte ca smartwatch-urile care pot identifica noul coronavirus să apară de piață. De obicei, în cazuri similare, era invers.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartwatch
covid-19
apple
fitbit
garmin