Moștenitorul "imperiului" Samsung, condamnat din nou la închisoare

Moștenitorul "imperiului" Samsung, condamnat din nou la închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Moștenitorul "imperiului" corporatist Samsung, Lee Jae-yong, a fost condamnat din nou la închisoare luni, după reluarea unui proces de corupție în care a fost implicată și fosta președintă a țării Park Geun-hye, relatează dpa și Yonhap.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lee Jae-yong (52 de ani, avere personală estimată 10 miliarde de dolari) a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare de un tribunal din Seul, pentru că le-a oferit mită șefei statului și "confidentei" acesteia Choi Soon-sil pentru a susține transferul lin de putere de la tată la fiu la vârful Samsung, scrie Agerpres.

TransferGo numește un român la conducerea activităților sale globale de marketing CITEȘTE ȘI TransferGo numește un român la conducerea activităților sale globale de marketing

Park Geun-hye, prima femeie aleasă președinte al Coreii de Sud, a fost condamnată în 2018 la 30 de ani de închisoare pentru corupție și abuz de putere. O serie de recursuri și de noi procese ulterioare i-au redus pedeapsa la 20 de ani de detenție, iar joia trecută dosarul a ajuns pentru a doua oară la Curtea Supremă, care a confirmat sentința de 20 de ani de închisoare.

În 2017, Lee a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce s-a stabilit că a dat mită în valoare de aproape 10 de miliarde de woni (circa 9 milioane dolari) familiei Choi, pentru ca în anul următor să fie eliberat, după ce o curte de apel l-a condamnat la doar 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, în urma revizuirii acestor sume la 3,6 miliarde de woni. În 2019, instanța supremă sud-coreeană a recalculat suma totală dată ca mită la 8,6 miliarde de woni și a retrimis cazul la curtea de apel.

Verdictul de luni a spulberat speranțele susținătorilor lui Lee și ale altor lideri de corporații care ceruseră ca justiția să dea dovadă de clemență față de moștenitorul Samsung, evocând contribuția acestuia la depășirea dificultăților economice create de pandemia cu noul coronavirus. Unii dintre susținătorii săi au plâns în sala de judecată.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
park geun-hye