Sony a creat o divizie de jocuri mobile PlayStation, un pas major către diversificarea dincolo de console

Sony a creat o divizie de jocuri mobile PlayStation, un pas major către diversificarea dincolo de console
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2022

Gigantul japonez de jocuri a lansat PlayStation Studios Mobile Division și a declarat că aceasta va funcționa în mod independent de afacerea sa cu console, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Sony a anunțat că a achiziționat Savage Game Studios, dezvoltator de jocuri mobile din Helsinki și Berlin, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO Skoda și-a lansat noul logo și noul limbaj de design, odată cu conceptul Vision 7S, cu multe trimiteri către Dacia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Skoda și-a lansat noul logo și noul limbaj de design, odată cu conceptul Vision 7S, cu multe trimiteri către Dacia

Măsurile survin după un al doilea trimestru dificil pentru divizia de jocuri a Sony, iar retrogradarea de către companie a previziunilor de profit pentru întregul an pentru această afacere, în condițiile în care boom-ul indus de Covid - în timpul căruia oamenii au rămas blocați acasă jucând jocuri video - începe să se estompeze.

De asemenea, Sony continuă să se confrunte cu probleme legate de lanțul de aprovizionare și nu poate satisface cererea pentru consola sa emblematică PlayStation 5.

Sony a dominat piața consolelor de câțiva ani, datorită PlayStation. Dar compania caută acum să se diversifice.

Anul acesta, gigantul japonez al jocurilor de noroc a declarat că intenționează să lanseze aproximativ 50% din jocuri pe PC și pe mobil până în 2025, în creștere față de aproximativ un sfert în prezent.

”Pentru ca acest lucru să se întâmple, Sony trebuie să facă pariuri mari pe jocurile mobile”, a declarat Serkan Toto, CEO al companiei de consultanță pentru industria jocurilor cu sediul în Tokyo, Kantan Games, pentru CNBC.

Și oportunitatea este mare. Consolele reprezintă aproximativ 27% din piața de jocuri, de 196,8 miliarde de dolari, în timp ce mobilul reprezintă mai mult de jumătate din venituri, potrivit Newzoo.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation
console