Sony a vândut 4,5 milioane de console PlayStation 5 în 2020

Sony a vândut 4,5 milioane de console PlayStation 5 în 2020
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 feb 2021

Chiar și în condițiile dificile create de pandemie, Sony a reușit să-și vândă noua consola de jocuri la același nivel cu vechea versiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony a anunțat că a reușit să vândă 4,5 milioane de console PlayStation 5 anul trecut, un număr similar cu vânzările de PlayStation 4 în primul an în care aceasta a fost disponibilă pe piață.

Realizarea celor de la Sony este cu atât mai importantă cu cât a venit în plină pandemie. Chiar dacă izolarea a crescut timpul alocat de oameni jocurilor, în același timp au existat dificultăți mari în ceea ce privește producerea și livrarea multor produse care nu sunt esențiale.

Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari CITEȘTE ȘI Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari

Astfel, marea provocare pentru Sony a fost să aducă pe piață cât mai multe unități și să satisfacă cererea. Lanțul de aprovizionare al companiei japoneze a răspuns mai bine noii situații decât cel al multor altor companii.

Succesul PlayStation 5 a coincis cu o reducere masivă dar previzibilă a cererii pentru generația anterioară. Doar 1,4 milioane de console PlayStation 4 au fost livrate în ultimul trimestru al anului trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 77%.

Divizia de gaming a Sony și-a crescut veniturile cu 40% în ultimul trimestru, față de anul trecut, ajungând la 8,4 miliarde de dolari. Profitul a ajuns la 763,3 milioane de dolari, o creștere de 50% de la an la an.

Cei de la Sony spun, însă, că prețul de vânzare pentru PlayStation 5 (de la 400 de dolari) este mai mic decât costul de producție, compania asumându-și această pierdere pentru a ajunge la un nivel strategic de preț.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
console
playstation 5