Sony a vândut peste 1 milion de căști PlayStation VR din octombrie

Sony a vândut peste 1 milion de căști PlayStation VR din octombrie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iun 2017

Japonezii de la Sony au vândut peste 1 milion de dispozitive pentru realitatea virtuală PlayStation VR de la lansarea pe piață, care a avut loc în octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

PlayStation VR este o cască de realitate virtuală construită de Sony pentru propria consolă de jocuri, PlayStation 4, care are circa 60 de milioane de utilizatori.

Potrivit reprezentanților Sony, vânzările de PlayStation VR au depășit așteptările companiei, producția nereușind să țină pasul cu cererea ridicată, impulsionată în special de prețul relativ mic.

“Creștem producția și vom rezolva insufuciența ofertei”, a declarat Atsushi Morita, președintele Sony Interactive Entertainment Asia, într-un interviu pentru Reuters.

Fondatorii Snap au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari la bursă, după raportarea rezultatelor financiare CITEȘTE ȘI Fondatorii Snap au pierdut fiecare peste 1 miliard de dolari la bursă, după raportarea rezultatelor financiare

Setul VR, creat astfel încât să fie compatibil cu PlayStation 4, este disponibil de la circa 400 de dolari, mai ieftin semnificativ mai ieftin decât Oculus Rift sau HTC Vive, care costă aproximativ dublu.

În România, PlayStation VR a devenit disponibil în magazine în luna ianuarie.

Potrivit firmei de cercetare IDC, circa 2 milioane de seturi VR au fost vândute, în primul trimestru, la nivel mondial. Sony a vândut, în perioada menționată, 429.000 de unități, cele mai multe dacă excludem seturile cele mai ieftine, destinate telefonului mobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
vr
realitate virtuala
playstation
ps4
playstation vr
casti
consola
dispozitiv
sony
gaming
oculus