SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză și oferă deja servicii în SUA, Canada și Marea Britanie

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză și oferă deja servicii în SUA, Canada și Marea Britanie
scris 21 ian 2021

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză și oferă deja servicii către populație în SUA, Canada și Marea Britanie, solicitând acordul autorităților de reglementare și în alte state, transmite Reuters.

”La începutul acestei luni am extins programul beta ”Mai bine decât nimic”, pentru a include clienți din Marea Britanie”, a declarat miercuri Jessie Anderson, inginer șef pentru producție la SpaceX.

”În Statele Unite, Canada și acum în Marea Britanie, ne concentrăm pe zonele rurale și izolate, unde nu există acces rapid la fibră și cablu”, a adăugat Anderson, scrie News.ro.

India este prima țară care cere WhatsApp retragerea noilor politici de intimitate CITEȘTE ȘI India este prima țară care cere WhatsApp retragerea noilor politici de intimitate

SpaceX a început programul beta destinat publicului în octombrie, cu un serviciu la prețul de 99 de dolari pe lună, plus un avans de 499 de dolari pentru kitul Starlink, care include un terminal pentru utilizator și un router Wi-Fi pentru conectarea la sateliți.

Starlink este planul SpaceX pentru construirea unei rețele de internet cu mii de sateliți, pentru a furniza internet de mare viteză în orice loc de pe planetă.

SpaceX a lansat, miercuri, a 17-a sa misiune Starlink din Florida, cu o rachetă Falcon 9 care a transportat un nou set de 50 de sateliți către orbită.

Lansarea a marcat un reper pentru reutilizarea rachetelor SpaceX, racheta Falcon 9 a fost lansată și a aterizat pentru a 8-a oară, un record.

Musk a declarat anterior că rachetele Falcon sunt proiectate să fie lansate și să revină pe Pământ de până la 10 ori fără să aibă nevoie de reparații sau de reabilitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
starlink