Spania nu renunță la ideea de a taxa giganții Internetului în pofida avertismentelor venite de la Washington

Spania nu renunță la ideea de a taxa giganții Internetului în pofida avertismentelor venite de la Washington
scris 19 feb 2020

Guvernul spaniol a trimis Parlamentului un proiect de lege care prevede taxarea veniturilor generate de giganții din domeniul Internetului, precum Google, Amazon sau Facebook, în Spania, a declarat marți ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero, informează Reuters.

Guvernul de la Madrid propune o taxă de 3% care se va aplica doar marilor companii din sectorul digital care realizează venituri de peste 750 de milioane de euro pe an la nivel global și de peste trei milioane de euro în Spania, a precizat Maria Jesus Montero. Aceasta a menționat însă că taxa, care ar putea aduce aproximativ un miliard de euro pe an la bugetul de stat, nu se va aplica până în luna decembrie a acestui an, în ideea de a permite Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) să ajungă la un acord global cu privire la taxarea giganților internetului, scrie Agerpres.

Microsoft lansează aplicația unificată Office CITEȘTE ȘI Microsoft lansează aplicația unificată Office

Cu toate acestea, opoziția exprimată de SUA, unde își au sediul multe companii din sectorul Internetului, a împiedicat realizarea de progrese cu privire la o taxă globală coordonată, ceea ce a determinat unele țări (precum Franța și Marea Britanie) să introducă propriile lor taxe, măsură care a declanșat amenințări de represalii, via tarife vamale, din partea Washingtonului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
taxe
spania
internet