Spațiul mediu de stocare al smartphone-urilor a trecut de 100 GB

Spațiul mediu de stocare al smartphone-urilor a trecut de 100 GB
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 apr 2021

Pentru prima oară în istorie, anul trecut, capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor a fost mai mare 100 GB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe măsură ce rezoluția formatelor video și a fotografiilor a crescut, alături de folosirea mai frecventă în regim office și de gaming a smartphone-urilor, a crescut și importanța unui spațiu suficient de stocare.

Astfel, capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor a depășit anul trecut, pentru prima oară de când există această categorie de produse, pragul de 100GB. Studiul realizat de Counterpoint Research a luat în calcul atât telefoanele cu Android, cât și Phone-urile.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Între cele două există, totuși, o mare diferență la acest capitol. Capacitatea medie de stocare a smartphone-urilor cu Android a fost, în ultimul trimestru al anului trecut, de 95,7GB.

De cealaltă parte, capacitatea medie de stocare a iPhone-urilor, în aceeași perioadă, a fost de 140,9GB.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Diferența se explică prin bugetul mai mare al clienților Apple, în ciuda faptului că producătorul iPhone-ului vinde mai scump spațiul de stocare decât o fac majoritatea producătorilor de smartphone-uri cu Android.

Față de 2019, capacitatea medie de stocare a crescut cu 5,6% în cazul iPhone-urilor și cu 20,5% în cazul telefoanelor cu Android. Creșterea în cazul Androidului a fost încurajată de capacitățile mai mari folosite de producători pe telefoanele de buget și mid-range.

viewscnt
Afla mai multe despre
spatiu de stocare
smartphone
android
iphone