Specialist IT: Doar una din cinci companii românești lasă gestiunea departamentului IT pe seama specialiștilor

Specialist IT: Doar una din cinci companii românești lasă gestiunea departamentului IT pe seama specialiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2016

Sub 20% dintre companiile care activează în România au departamente IT gestionate de specialiști în domeniu, de peste două ori mai puțin decât țările din vestul Europei și de trei ori sub procentul din Statele Unite, a declarat miercuri directorul general al companiei de IT Startech Team, Bogdan Tudor, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România este una dintre țările fruntașe la nivel mondial în ceea ce privește viteza de internet și a ritmului de creștere a afacerilor din domeniul IT.

Totuși, piața românească se află încă la un nivel foarte scăzut raportat la cel din țările dezvoltate din vestul Europei. Astfel, 60% dintre firme au nevoie acută de implementarea unor soluții inovatoare pentru a rămâne competitive, consideră specialiștii.

Bucureștiul, pe locul 8 în topul european al marilor orașe IT&Tech CITEȘTE ȘI Bucureștiul, pe locul 8 în topul european al marilor orașe IT&Tech

„La momentul actual, vorbim încă de o piață incipientă, unde sub 20% dintre companii lasă gestiunea departamentelor IT pe seama specialiștilor. Spre comparație, în Statele Unite, procentul companiilor care apelează la furnizori specializați de servicii de suport și soluții IT este de peste 60%, iar în vestul Europei, media depășește 45 - 50%”, a spus Tudor, citat de news.ro.

În aceste condiții de piață, în care nevoia de soluții IT și de specialiști este foarte ridicată, compania Startech Team, care are în prezent 150 de angajați, are în plan angajarea a 50 de specialiști IT anul viitor.

Firma a trecut recent printr-un proces de rebranding, reunind afacerile a doua companii, Class IT Outsourcing și Class IT Hardware.

Firma estimează afaceri de 4,4 milioane euro în acest an, în creștere cu peste 50% față de anul trecut. Pentru 2017, afacerile sunt estimate la 6 milioane de euro.

Avansul va avea loc în condițiile în care firma va continua investițiile în divizia de management IT, prin soluțiile Optimum Desk, și în divizia de protecție a afacerilor, prin soluțiile Optimum Center. De asemenea, pe lista priorităților vor rămâne investițiile în divizia de analiză de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
internet