Spotify a eliminat opțiunile de cumpărare a cărților electronice din aplicația de iPhone

Spotify a eliminat opțiunile de cumpărare a cărților electronice din aplicația de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 oct 2022

La doar o lună după ce s-a lansat pe piața ebook-urilor, Spotify scoate funcția de vânzare a acestora din cadrul aplicației de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Spotify preferă, din nou, să dezactiveze o funcție de vânzare a conținutului decât să plătească comision către Apple, și arată cu degetul, din nou, către producătorul iPhone-ului.

Din aplicația Spotify de iPhone au dispărut orice indicii privind cumpărarea cărților electronice. Acum este afișat doar un text care spune că nu pot fi cumpărare cărți din aplicație, fără alte explicații.

TikTok va avea o secțiune de jocuri CITEȘTE ȘI TikTok va avea o secțiune de jocuri

Inițial, exista un buton în aplicație care direcționa utilizatorii către o pagină a site-ului Spotify, de unde aceștia puteau cumpăra cărțile electronice. După achiziție, cartea devenea disponibilă în aplicație.

În urmă cu doar câteva zile, Spotify se plângea de regulile Apple, despre care spunea că „sugrumă competiția”. Apple vinde cărți în format electronic prin aplicația Books, preinstalată pe iPhone.

Dacă ar vinde cărți prin aplicația de iPhone, Spotify ar trebui să plătească un comision de 30% către Apple. Asta ar însemna că firma suedeză ar trebui să accepte venituri mai mici sau să scumpească prețul cărților.

Regulile Apple prevăd, mai nou, că dezvoltatorii pot include în aplicații link-uri către site-uri externe pentru anumite achiziții. Această prevedere nu este, însă, valabilă și pentru cărțile electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple
carti electronice
iphone