Spotify ia măsuri împotriva celor care abuzează de abonamentul Family

Spotify ia măsuri împotriva celor care abuzează de abonamentul Family
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 sep 2019

Compania suedeză va verifica dacă abonații planului Family locuiesc într-adevăr la aceeași adresă și amenință că va merge până la dezactivarea conturilor în cazul celor care încalcă politicile serviciului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spotify Family, care nu este deocamdată disponibil și în România, costă 15 dolari pe lună și poate fi folosit de până la 6 utilizatori, cu condiția ca aceștia să aibă același domiciliu. De aici și denumirea Family.

Însă, pentru că probabil are informații conform cărora unii utilizatori ar abuza de acest abonament, Spotify vrea acum să verifice din când în când coordonatele geografice ale celor care au un abonament Family pentru a se asigura că, într-adevăr, locuiesc la aceeași adresă.

În regulamentul platformei se specifică acum faptul că utilizatorilor li se va cere să-și confirme adresa folosind aplicația Spotify și Google Maps. Această verificare se va face la anumite intervale de timp.

Apple TV+ va costa doar 1,4 dolari în India CITEȘTE ȘI Apple TV+ va costa doar 1,4 dolari în India

Dacă se constată că unul sau mai mulți membri nu se află niciodată la adresa trecută de titularul contului, Spotify poate suspenda sau șterge definitiv abonamentul respectiv.

Conform unui reportaj făcut de Billboard anul trecut, aproape jumătate din abonații Spotify erau pe un abonament Family. Dacă utilizatorii folosesc incorect acest tip de abonament, Spotify pierde bani.

Pe de altă parte, dacă cei care acum folosesc incorect un abonament Spotify Family se hotărăsc să migreze către un serviciu concurent, cu niște reguli mai puțin stricte în această privință, Spotify ar putea pierde și mai mulți bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzica
abonament