Spotify renunță la mai multe podcast-uri

Spotify renunță la mai multe podcast-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 oct 2022

După ce s-a concentrat ani de zile pe creșterea podcast-urilor, Spotify a decis acum, pentru prima oară, să anuleze mai multe emisiuni și să opereze concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Compania suedeză renunță la nu mai puțin de 11 podcast-uri, susțin surse anonime citate de TechCrunch. Vor fi afectate de această decizie studiourile Parcast și Gimlet.

Printre emisiunile care vor dispărea de pe Spotify în următoarele două luni se numără „How to Save a Planet”, „Crime Show”, „Every Little Thing”, „Medical Murders” și „Urban Legends”.

TikTok lansează o funcție prin care pot fi postate mai multe imagini CITEȘTE ȘI TikTok lansează o funcție prin care pot fi postate mai multe imagini

Este pentru prima oară când Spotify ia o astfel de decizie în ceea ce privește podcast-urile, iar aceasta vine la pachet și cu concedierea a 5% din oamenii care ocupă de acest tip de conținut în cadrul platformei.

În plus, un număr necunoscut de angajați vor fi mutați către alte proiecte.

Decizia celor de la Spotify nu reprezintă o schimbare a planurilor companiei legate de podcast-uri, ci este menită mai degrabă să mute resurse către emisiunile care au mai mult succes.

Anularea celor 11 podcast-uri este similară deciziei producătorilor de seriale de a anula sau a continua să producă un anumit titlu în funcție de succesul avut de acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
podcast