Startup-ul românesc Humans a atras o nouă finanțare majoră. Cea mai mare sumă atrasă până acum prin Polkastarter

Startup-ul românesc Humans a atras o nouă finanțare majoră. Cea mai mare sumă atrasă până acum prin Polkastarter
scris 13 dec 2021

Humans, startup românesc de deep tech, a atras 1,17 milioane de dolari în 30 de minute pe platforma Polkastarter.

Suma strânsă de companie este cea mai mare atrasă până acum prin Polkastarter, o platformă de finanțare prin vânzarea de token-uri.

Ubisoft va introduce NFT-uri în jocurile sale CITEȘTE ȘI Ubisoft va introduce NFT-uri în jocurile sale

În cazul Human.ai, vânzarea de token-uri $HEART a fost lansată pe 9 decembrie și a fost suprasubscrisă imediat, închizându-se în mai puțin de 30 de minute. 

Humans este o platformă care integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. 

Tehnologia companiei se axează pe așa-numita synthetic media, care constă în crearea sau manipularea vocii, imaginilor sau conținutului video cu ajutorul inteligenței artificiale.

"Planul nostru este să continuăm investițiile în inovație, astfel încât să permitem oricui să creeze orice își poate imagina, fără constrângeri de timp, spațiu, buget sau competențe, combinând tehnologia blockchain și inteligența artificială (AI). Vom face totul bazându-ne pe guvernanță și transparență pentru toate modelele de inteligență artificială generate pe platforma humans.ai", a declarat Sabin Dima, CEO-ul companiei.

Noua finanțare vine după ce, în septembrie, compania a atras 9 milioane de dolari printr-un plasament privat de criptomonede, de la experți în blockchain, manageri și directori IT. La acea rundă de finanțare au particpat și antreprenorul Răzvan Munteanu și compania Elrond Reasearch, brațul de investiții al companiei de blockchain Elrond din România.

Anterior, compania a anunțat lansarea tehnologiei numită Proof-of-Human. Aceasta validează faptul că un om se afla în spatele fiecărei decizii a AI-ului și folosește tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
humans
humans.ai
deep tech
polkastarter