Statele Unite au rechemat un milion de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7

Statele Unite au rechemat un milion de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2016

Comisia pentru Protecția Consumatorilor (CPSC) a anunțat joi seara rechemarea a un milion de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7 ca urmare a pericolului reprezentat de bateriile ce pot exploda în timpul încărcării. Decizia CPSC vine la două săptămâni după ce compania sud-coreeană a oprit comercializarea smartphone-urilor, care pot produce cu usurință un incendiu, scrie DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, gigantul sud-coreean a început procesul de rechemare a smartphone-urilor afectate de problemă, după mai multe incidente în care bateriile au luat foc. Compania Samsung a promis că va înlocui cele 2,5 milioane de dispozitive, care au fost vândute în întreaga lume, scrie News.o.

Acumulatorii litiu-ion prezintă riscul de suprăîncălzire, care duce la izbucnirea unor incendii. Mai mult, CPSC susține că smartphone-urile de ultimă generație pot cauza arsuri severe consumatorilor.

Gigantul sud-coreean a primit o serie de plângeri din partea consumatorilor, care au susținut că smartphone-urile s-au supraîncălzit în timpul încărcării și chiar au explodat.

De asemenea, riscul ridicat de a produce un incediu a forțat mai multe linii aerine să interzică pasagerilor folosirea telefoanelor mobile la bordul avioanelor.

Noi propuneri CE în domeniul IT&C: internet wireless gratuit pentru toți cetățenii UE și conexiuni 5G în principalele orașe până în 2020 CITEȘTE ȘI Noi propuneri CE în domeniul IT&C: internet wireless gratuit pentru toți cetățenii UE și conexiuni 5G în principalele orașe până în 2020

Între timp, autoritatea federală pentru protecția consumatorilor a solicitat consumatorilor să profite de ordinul de rechemare al smartphone-urilor, care prezintă riscul de a exploda în orice moment.

Compania Samsung a primit 92 de plângeri legate de supraîncălzirea bateriilor din partea consumatorilor americani, printre care se numără 26 de plângeri privind producerea de arsuri și 55 de plângeri legate de distrugerea de bunuri și incendii.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung galaxy note 7