STS cumpără, prin licitație, servere în valoare de peste 5,4 milioane euro

STS cumpără, prin licitație, servere în valoare de peste 5,4 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2019

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat o licitație de 5,44 milioane euro, prin care vrea să cumpere servere, potrivit unui anunț publicat pe platforma online de achiziții publice SICAP. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Licitația vizează încheierea unui ”acord-cadru de furnizare echipamente de procesare de tip server”, potrivit anunțului. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, durata acordului este estimată la 24 de luni, iar finanțarea este asigurată de la buget.

”Media cifrei de afaceri globale a candidatului pe ultimii 3 ani (2016, 2017 și 2018) trebuie să fie cel puțin egală cu 900.000 euro”, se arată în comunicat.

Posibilă concesie a administrației SUA pentru Huawei CITEȘTE ȘI Posibilă concesie a administrației SUA pentru Huawei

Totodată, candidatul trebuie să aibă capacitatea de a asigura protecția informațiilor clasificate nivel „secret de serviciu”, capacitate dovedită prin obținerea avizului de securitate eliberat de unitatea specializată din cadrul STS.

”Pentru ca o candidatură să fie declarată admisibilă din punct de vedere al capacității de a asigura protecția informațiilor clasificate nivel „secret de serviciu”, este obligatoriu ca fiecare dintre acești operatori economici care participă la procedură în calitate de candidat/candidat asociat/subcontractant/terț susținător, să obțină avizul de securitate”, se arată în anunț.

În plus, candidatul trebuie să fi livrat în ultimii cinci ani, calculați până la data limită de depunere a candidaturii, produse similare cu cele ce fac obiectul procedurii de achiziție.

Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic CITEȘTE ȘI Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic

Tipul procedurii este ”procedură competitivă cu negociere”, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 septembrie.

STS a anunțat, în luna august, semnarea Contractului de furnizare echipamente și aplicații informatice pentru „Modernizarea infrastructurii hardware și software a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, cu Asocierea Orange Romania - Atos Convergence Creators, a cărei ofertă a fost declarată câștigătoare în urma procedurii de licitație deschisă.

În rectificarea bugetară din vara acestui an, bugetul STS a fost redus cu 71,66 milioane lei. Totodată, bugetul Serviciului Român de Informații (SRI) a crescut cu 396,5 milioane lei, fiind majorate și bugetele Serviciului de Informații Externe (SIE) și Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
licitatie server
cumparare