SUA: Mark Zuckerberg acceptă să se prezinte în fața Congresului pentru a oferi explicații privind scandalul scurgerii de date

SUA: Mark Zuckerberg acceptă să se prezinte în fața Congresului pentru a oferi explicații privind scandalul scurgerii de date
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2018

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să depună mărturie în Congresul SUA privind scandalul scurgerilor de date, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zuckerberg a acceptat o invitație de a vorbi în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților, conform unui consilier care a luat parte la discuții. Încă nu a fost stabilită o dată iar purtătorul de cuvânt al comitetului a refuzat să confirme informațiile conform cărora audierea va avea loc pe 12 aprilie, scrie News.ro.

Comitetele judiciare și de comerț ale Senatului l-au invitat și ele pe Zuckerberg la audieri. Decizia CEO-ului Facebook vine în contrast cu refuzul său de a apărea în fața Parlamentului britanic.

Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicații publicului privind modul în care Facebook gestionează datele personale ale utilizatorilor, după ce compania a recunoscut în septembrie 2017 că a vândut reclame agenților ruși care doreau să influențeze alegerile prezidențiale americane.

În octombrie, Facebook și-a trimis consilierul general, Colin Stretch, pentru a lua parte la audieri în Congres care au durat două zile în timp ce Zuckerberg a călătorit în China și a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul său de Halloween.

Apple lansează cel mai ieftin iPad de până acum CITEȘTE ȘI Apple lansează cel mai ieftin iPad de până acum

Presiunea a crescut atunci când s-a aflat că datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obținute de firma de consultanță politică Cambridge Analytica și au fost folosite pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA.

La cinci zile după ce povestea a devenit publică, Zuckerberg a postat un comunicat pe profilul său personal de Facebook pentru ca apoi să își ceară scuze publice printr-un articol publicitar în ziarele britanice.

De asemenea, în cadrul unor interviuri cu CNN, New York Times, Wired și Recode, el a declarat că va depune mărturie dacă va fi persoana din cadrul Facebook care are cele mai multe cunoștințe despre subiectul în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
scurgeri de date
facebook