T-Mobile US și Sprint anticipează aprobarea fuziunii lor în SUA, după concesii privind echipamentele Huawei

T-Mobile US și Sprint anticipează aprobarea fuziunii lor în SUA, după concesii privind echipamentele Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2018

T-Mobile US și Sprint anticipează că fuziunea lor va fi aprobată de o comisie pentru securitate națională din Statele Unite, cel mai devreme săptămâna viitoare, după ce companiile lor mamă au anunțat că vor analiza reducerea utilizării de echipamente produse de grupul chinez Huawei Technologies, au declarat persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficiali ai guvernului american au presat Deutsche Telekom, acționarul majoritar al T-Mobile, să nu mai folosească echipamente Huawei, din cauza îngrijorărilor că Huawei este controlată de statul chinez, iar echipamentele sale ar putea conține ”portițe” care permit spionajul cibernetic. Huawei neagă acest lucru, scrie News.ro.

Presiunile au fost exercitate în cadrul evaluării din punctul de vedere al securității naționale a acordului de 26 de milioane de dolari convenit de T-Mobile pentru preluarea companiei concurente americane Sprint, au arătat sursele. Acordul a fost anunțat în aprilie.

Microsoft lansează o aplicație de știri pentru Android CITEȘTE ȘI Microsoft lansează o aplicație de știri pentru Android

Comisia pentru Investiții Străine a Statelor Unite a evaluat acordul de preluare a Sprint din punctul de vedere al securității naționale.

Acordul a fost anunțat în aprilie. Negocierile dintre cele două companii și guvernul american nu au fost finalizate, iar acordul ar putea încă să eșueze, au avertizat sursele.

La fel ca toți marii operatori wireless din Statele Unite, T-Mobile și Sprint nu folosesc echipamente fabricate de Huawei, dar companiile lor mamă utilizează unele echipamente pe piețele externe.

Compania mamă a Sprint, SoftBank Group, intenționează să înlocuiască echipamentele de rețea 4G ale Huawei cu echipamente Nokia și Ericsson, a relatat joi publicația japoneză Nikkei,fără să menționeze sursele informației.

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicații din Europa, a anunțat vineri că își reevaluează planurile din Germania și alte piețe europene unde desfășoară operațiuni, având în vedere discuțiile referitoare la securitatea echipamentelor chinezești.

Huawei susține că îngrijorările referitoare la securitate sunt nefondate. Tensiunile au fost amplificate de arestarea în Canada a directorului financiar al grupului, în vederea unei posibile extrădări în Statele Unite.

Reprezentanții Sprint, T-Mobile, Deutsche Telekom, SoftBank  și ai Comisiei pentru Investiții Străine a SUA au refuzat să comenteze.

Acordul de preluare dintre T-Mobile și Sprint trebuie să fie aprobat și de Departamentul de Justiție și Comisia Federală pentru Comunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
t-mobile us
sprint