Tehnologia folosită de Samsung pentru a crea telefonul pliabil a fost furată și vândută în China

Tehnologia folosită de Samsung pentru a crea telefonul pliabil a fost furată și vândută în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2018

Două companii chineze sunt acuzate că au furat și vândut mai departe tehnologia dezvoltată de Samsung pentru crearea ecranului flexibil folosit în cadrul primul telefon pliabil al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

11 persoane din cadrul a două companii chineze sunt acuzate de procurorii coreeni că au furat tehnologii secrete deținute de Samsung. La origina furtului ar sta chiar unul dintre partenerii companiei coreene.

Acesta, un furnizor de componente pentru Samsung, ar fi intrat în posesia planurilor de laminare 3D ale panoului folosit pentru crearea ecranului OLED flexibil și le-ar fi furnizat altei companii chineze.

Cea de-a doua companie, conform procurorilor, ar fi vândut mai departe tehnologia secretă altor companii chinezești pentru 14 milioane de dolari.

ANCOM: Utilizatorii își vor putea porta numărul de telefon fix dintr-un județ în altul CITEȘTE ȘI ANCOM: Utilizatorii își vor putea porta numărul de telefon fix dintr-un județ în altul

Numele companiilor și al persoanelor implicate nu au fost făcute publice.

Reprezentanții Samsung s-au declarat consternați de rezultatele anchetei. Conform acestora, Samsung a lucrat vreme de șase ani la tehnologia care a făcut posibil primul telefon pliabil și a investit aproximativ 130 de milioane de dolari în aceasta.

Samsung urmează să-și lanseze în prima jumătate a anului viitor primul telefon pliabil, un telefon care ar urma să aibă prețuri începând de la 1.770 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
china
telefon flexibil