Telegram - amendă în Rusia

Telegram - amendă în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2023

Companiile din spatele aplicațiilor de mesagerie Telegram și Viber au fost amendate de un tribunal din Moscova pentru că nu au reușit să șteargă ceea ce Rusia consideră a fi conținut ilegal despre războiul din Ucraina, relatează Reuters, care citează agenții ruse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Telegram, cu sediul în Dubai, a fost obligată să plătească 4 milioane de ruble (47.525 de dolari), a precizat Interfax, iar compania japoneză din spatele Viber a fost amendată cu 1 milion de ruble, scrie News.ro.

Cel mai popular streamer de pe Twitch pleacă la platforma rivală contra unei sume colosale. Contractul este cât primește LeBron James pentru a mai sta doi ani la Los Angeles Lakers CITEȘTE ȘI Cel mai popular streamer de pe Twitch pleacă la platforma rivală contra unei sume colosale. Contractul este cât primește LeBron James pentru a mai sta doi ani la Los Angeles Lakers

Serviciul Telegram, fondat de frații de origine rusă Pavel și Nikolai Durov în 2013, este extrem de popular în Rusia, unde este folosit zilnic inclusiv de Kremlin și de Ministerul Apărării, precum și de jurnaliști, personalități din opoziție, grupuri de apărare a drepturilor și milioane de oameni obișnuiți.

Agenția de știri TASS a precizat că amenda aplicată Telegram a fost pentru că a refuzat să elimine 32 de canale care publică "informații false" despre ceea ce Rusia numește "operațiunea sa militară specială" din Ucraina.

Rusia a înăsprit controalul asupra acoperirii conflictului de către mass-media și bloggeri, introducând pedepse mai dure după invazia sa la scară largă în Ucraina de anul trecut, invocând "discreditarea" acțiunilor forțelor sale armate sau publicarea de informații false despre acestea. Moscova a aplicat frecvent amenzi împotriva unei serii de furnizori de conținut, inclusiv Google, Twitter, Facebook și Instagram ale Meta, iar luna aceasta, pentru prima dată, împotriva WhatsApp.

TASS a relatat că același tribunal din Moscova analizează un caz împotriva Apple, acuzată, de asemenea, că nu a reușit să șteargă conținut "ilegal".

Într-un caz separat, Fundația Wikimedia, grupul din spatele Wikipedia, a fost amendată marți cu 1,5 milioane de ruble, a anunțat tribunalul Taganski din Moscova. Potrivit Interfax, autoritățile doreau ca Wikipedia să elimine un videoclip despre „train surfing”, o practică de a face călătorii gratuite, care este considerată ilegală și periculoasă în multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
rusia