Telekom România a avut venituri de 239 mil. euro în trimestrul trei, în ușor declin

Telekom România a avut venituri de 239 mil. euro în trimestrul trei, în ușor declin
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Ovidiu Tempea
Ovidiu Tempea
scris 5 nov 2015

Telekom România a înregistrat în al treilea trimestru al anului venituri de 239 milioane de euro, ușor sub nivelul din perioada similară din 2014, deși pe divizia mobilă încasările au urcat cu 3%, iar EBITDA (profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierilor și amortizărilor) s-a situat la 48 milioane de euro, în declin cu 20%, potrivit datelor grupului german Deutsche Telekom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deutsche Telekom controlează Telekom România prin intermediul grupului elen OTE.

Pe ansamblul primelor nouă luni, veniturile Telekom au fost de 721 milioane de euro, în scădere cu 3,9%. Indicatorul EBITDA a fost de 152 milioane de euro, în declin cu 22,4%.

Pe segmentul de telefonie fixă, Telekom România a obținut venituri de 132 milioane de euro în trimestrul al treilea, în scădere cu 7,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele nouă luni, veniturile au însumat 414 milioane de euro, în declin cu 5%.

Totodată, Telekom România avea la finalul trimestrului al treilea 2,11 milioane de linii de telefonie fixă, în scădere cu 6,8% față de perioada echivalentă din 2014 și 1,18 milioane de abonamente de internet fix, ceea ce reprezintă un declin de 1,3%.

Pe segmentul de telefonie mobilă, grupul german a înregistrat în România venituri totale de 107 de milioane euro în trimestrul al treilea, în creștere cu 2,9% față de aceeași perioadă a anului precedent.  În primele nouă luni, veniturile au însumat 307 mililoane de euro, în coborâre cu 2,2%.

Totodată, divizia mobilă, Telekom Romania Mobile Communications, a înregistrat în al treilea trimestru o creștere de 12,8% a numărului de contracte, la 1,84 milioane.

În luna septembrie a anului trecut, operatorul de telefonie fixă Romtelecom a devenit Telekom Romania Communications, Cosmote România devenind, totodată, Telekom România Mobile Communications.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
deutsche telekom
telefonie
telecomunicatii