Tencent va extinde un sistem de prevenire a dependenței de jocuri a utilizatorilor minori pentru toate jocurile

Tencent va extinde un sistem de prevenire a dependenței de jocuri a utilizatorilor minori pentru toate jocurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2018

Tencent, cea mai mare companie de jocuri la nivel mondial, în funcție de venituri, va extinde un sistem de prevenire a dependenței de jocuri a utilizatorilor minori pentru toate jocurile companiei, în condițiile în care guvernul chinez urmărește tot mai atent industria de profil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un sistem ”de joc sănătos”, care include limite de timp pentru utilizarea zilnică a jocurilor și poate efectua verificări a identității prin recunoaștere facială, este deja în funcție pentru cel mai popular joc pentru smartphone-uri al Tencent, Honour of Kings. Acest sistem va fi aplicat în acest an pentru alte nouă jocuri, urmând să fie extins de anul viitor pentru toate jocurile companiei.

Măsura este cea mai recentă încercare a Tencent să respecte apelul guvernului chinez de înăsprire a controlului pentru combaterea dependenței de jocuri și problemele cu ochii ale tinerilor, scrie News.ro.

Comisia Europeană reia runda inaugurală a programului WiFi4EU pentru puncte de acces public gratuit la internet wireless, suspendată din cauza unei erori de soft. Lista localităților eligibile din România CITEȘTE ȘI Comisia Europeană reia runda inaugurală a programului WiFi4EU pentru puncte de acces public gratuit la internet wireless, suspendată din cauza unei erori de soft. Lista localităților eligibile din România

Guvernul a cerut în august autorităților de reglementare să țină sub control numărul de jocuri online noi și să limiteze timpul petrecut de tineri jucând astfel de jocuri.

Tencent a întâmpinat în acest an piedici din partea autorităților de reglementare, iar autoritățile chineze nu au mai aprobat niciun joc nou, din martie.

Fără aprobarea de achiziții prin intermediul aplicațiilor incluse, Tencent nu a putut să obțină venituri din unele dintre cele mai populare jocuri ale sale, cum este PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile). Potrivit estimărilor, acest joc ar putea genera venituri de până la 1 miliard de dolari, dacă guvernul va acorda licență companiei.

Acțiunile Tencent, care au scăzut cu 28% în acest an, provocând declinul capitalizării bursiere cu 138 de miliarde de dolari, au coborât luni cu 3,7%.

Tencent a anunțat în septembrie un plan de a adăuga un sistem de înregistrare cu numele real pentru utilizatorii noi ai jocului pentru telefoane mobile Honour of Kings. Jocul s-a dovedit atât de popular încât în iulie 2017 compania a introdus restricții pentru timpul de joc al copiilor, ca răspuns la criticile din presa de stat referitoare la dependența dată de joc.

Copiii de până la 12 ani au voie să se joace o oră pe zi, cu interdicție între orele 9 p.m. și 8.a.m.. Minorii de peste 12 ani se pot juca două ore pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
jocuri