Teodor Blidăruș, ANIS: Piața de software din România va depăși 3% din PIB, iar IT-ul, 10%

Teodor Blidăruș, ANIS: Piața de software din România va depăși 3% din PIB, iar IT-ul, 10%
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2016

Piața de software din România va depăși 3% din PIB, iar IT-ul va reprezenta peste 10% din PIB, în următorii ani, a declarat, marți, președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, Teodor Blidăruș, într-o conferință de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Faptul că IT-ul românesc este în creștere este un lucru bine cunoscut. Faptul că la sfârșitul anului trecut a realizat o creștere de peste 21%, în condițiile unei creșteri an la an în ultimii ani de peste 15%, în medie, este cu adevărat un lucru excepțional. Prognoza noastră este că, în următorii ani, piața de software va ajunge să reprezinte peste 3% din PIB și piața de IT în general peste 10% din PIB. Am depășit la finalul anului trecut 3 miliarde de euro și prognoza pentru anul viitor este că vom depăși 4 miliarde euro cifră de industrie", a spus Blidăruș.

Potrivit acestuia, productivitatea este în creștere în sectorul IT din România.

"Avem în momentul de față o creștere cu peste 10% a productivității. În ultimii ani s-a înregistrat o creștere a acestei productivități, ceea ce denotă apetitul românilor și pieței românești de a se îndrepta spre servicii cu valoare adăugată. Numărul de angajați din industrie crește. Estimăm pentru anul 2016 că va depăși 90.000. Dacă am avea 120.000 - 140.000 de angajați, toți ar avea de muncă astăzi", a mai afirmat oficialul ANIS. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
anis
software
teodor blidarus