TikTok a fost descărcată anul trecut de mai multe ori decât Instagram

TikTok a fost descărcată anul trecut de mai multe ori decât Instagram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 feb 2019

Aplicația de video în format scurt TikTok se bucură de un mare succes în rândul tinerilor și se află în plin proces de globalizare după ce inițial popularitatea sa se limita în mare parte la China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform firmei de analiză Senzor Tower, TikTok a depășit pragul de 1 miliard de download-uri pe Android și iOS, fără a include în această evidență utilizatorii din țara de origine, China.

În 2018, TikTok a avut 663 de milioane de download-uri ceea ce o face, cel puțin din acest punct de vedere, o aplicație preferată mai mult de tineri decât Instagram, care a avut anul trecut un total de 444 de milioane de instalări.

Este adevărat că numărul de instalări nu este același lucru numărul de utilizatori noi, deoarce nu se știe câți dintre cei care au încercat aplicația au și rămas utilizatori ai acesteia și câți au dezinstalat-o la scurt timp.

Agenția ONU specializată în transport aerian OACI, vizată de un grav atac cibernetic CITEȘTE ȘI Agenția ONU specializată în transport aerian OACI, vizată de un grav atac cibernetic

Însă, numărul de instalări este un bun indicator cu privire la viteza cu care vestea despre această aplicație se răspândește în rândul tinerilor.

Drept urmare a acestui succes, TikTok a fost a patra cea mai descărcată aplicație (exceptând jocurile) din 2018, depășită fiind doar de cele trei aplicații ale Facebook: Facebook, WhatsApp și Facebook Messenger.

Pentru o singură lună până acum, în septembrie 2019, TikTok a fost chiar cea mai descărcată aplicație depășind orice produs Facebook sau Google.

Pentru începutul acestui an, TikTok pare să fi găsit succes într-o altă piață foarte mare. 43% din utilizatorii noi au fost în luna ianuarie din India, conform Senzor Tower.

TikTok este o rețea socială în care utilizatorii postează conținut video filmat cu telefonul, filmările fiind limitate la cel mult 15 secunde.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
social media
video