TikTok afirmă că a mobilizat imediat resurse și personal pentru a contracara ura și dezinformarea legate de atacul Hamas în Israel

TikTok afirmă că a mobilizat imediat resurse și personal pentru a contracara ura și dezinformarea legate de atacul Hamas în Israel
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2023

Aplicația de conținut video scurt TikTok a declarat că a mobilizat imediat resurse și personal pentru a contracara ura și dezinformarea apărute după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisarul industriei UE, Thierry Breton, a dat joi TikTok un termen de 24 de ore pentru a detalia măsurile luate pentru a contracara răspândirea dezinformarii legate de conflictul din Orientul Mijlociu. De asemenea, a deschis o anchetă asupra platformei X, fosta Twitter, a lui Elon Musk, scrie News.ro.

Spotify va crea liste de melodii cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Spotify va crea liste de melodii cu ajutorul AI-ului

TikTok a enumerat într-un comunicat acțiunile pe care le-a întreprins, deși a refuzat să spună cum i-a răspuns în mod specific lui Breton.

”TikTok se opune terorismului. Suntem șocați și înspăimântați de actele oribile de teroare din Israel de săptămâna trecută. Suntem, de asemenea, profund întristați de intensificarea crizei umanitare care se desfășoară în Gaza”, a spus TikTok.

TikTok, deținută de firma chineză ByteDance, a declarat că acțiunile sale includ înființarea unui centru de comandă, îmbunătățirea sistemelor sale automate de detectare pentru a elimina conținutul grafic și violent și adăugarea mai multor moderatori care vorbesc arabă și ebraică.

De asemenea, a eliminat conținut care atacă sau își bate joc de victime ale violenței sau incită la violență, a adăugat restricții privind eligibilitatea pentru funcția de difuzare în direct și a cooperat cu agențiile de aplicare a legii și a interacționat cu experți.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
hamas