TikTok, Meta și X dau în judecată statul american Ohio din cauza noii legi care limitează utilizarea de către copii a rețelelor sociale

TikTok, Meta și X dau în judecată statul american Ohio din cauza noii legi care limitează utilizarea de către copii a rețelelor sociale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2024

Un grup comercial care reprezintă TikTok, Snapchat, Meta, precum și alte companii importante din domeniul tehnologiei a dat în judecată vineri statul Ohio din cauza unei legi în curs de adoptare care obligă copiii să obțină acordul părinților pentru a utiliza aplicațiile de socializare, scrie Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea face parte dintr-un proiect de lege privind bugetul de stat în valoare de 86,1 miliarde de dolari pe care guvernatorul republican Mike DeWine l-a promulgat în iulie. Ea urmează să intre în vigoare la 15 ianuarie. Administrația a promovat măsura ca o modalitate de a proteja sănătatea mintală a copiilor, iar Jon Husted, viceguvernatorul statului, a afirmat la acea vreme că social media creează „dependență intenționată” și este dăunătoare pentru copii, scrie G4Media.ro.

Calendarele din 1996, vândute cu sute de dolari pe internet în SUA. Care este motivul și care este asemănarea anului 1996 cu 2024 CITEȘTE ȘI Calendarele din 1996, vândute cu sute de dolari pe internet în SUA. Care este motivul și care este asemănarea anului 1996 cu 2024

Grupul de comerț NetChoice a intentat proces împotriva procurorului general republican Dave Yost la Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul de Sud din Ohio. Această acțiune urmărește să blocheze intrarea în vigoare a legii.

În litigiu se susține că legea din Ohio – care obligă companiile de social media să obțină permisiunea unui părinte pentru ca copiii sub 16 ani să se înscrie în aplicațiile de socializare și de jocuri – împiedică în mod neconstituțional libertatea de exprimare și este prea cuprinzătoare și vagă.

De asemenea, legea impune companiilor de socializare să pună la dispoziția părinților regulaentul de conduită privind confidențialitatea, astfel încât familiile să știe ce conținut va fi cenzurat sau moderat pe profilul copilului lor.

„Noi, la NetChoice, credem că familiile dotate cu resurse educaționale sunt capabile să determine singure cea mai bună abordare a serviciilor online și a protecției vieții private”, a declarat Chris Marchese, directorul centrului de litigii al organizației. „Cu NetChoice v. Yost, vom lupta pentru a ne asigura că toți locuitorii din Ohio pot îmbrățișa instrumentele digitale fără ca intimitatea, securitatea și drepturile lor să fie zădărnicite.”

Grupul a câștigat procese împotriva unor restricții similare în California și Arkansas.

Netflix ar putea începe să-și monetizeze jocurile CITEȘTE ȘI Netflix ar putea începe să-și monetizeze jocurile

Viceguvernatorul Husted, care conduce inițiativele tehnologice din Ohio și a susținut legea, a numit procesul de vineri „laș, dar nu neașteptat”.

„Prin intentarea acestui proces, aceste companii sunt hotărâte să ocolească părinții pentru a expune copiii la conținut dăunător și a-i face dependenți de platformele lor”, a declarat Husted.

El a susținut că firmele știu că algoritmii lor le fac rău copiilor „cu rezultate catastrofale în ceea ce privește sănătatea și sănătatea mintală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
meta
ohio