TikTok, o posibilă țintă de interdicție, într-un nou proiect de lege din Senatul SUA

TikTok, o posibilă țintă de interdicție, într-un nou proiect de lege din Senatul SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Doi senatori americani intenționează să introducă în această săptămână un proiect de lege menit să permită guvernului ”să interzică” produse tehnologice străine, cum ar fi platforma chineză de socializare TikTok, a declarat senatorul Mark Warner, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Warner, președintele Comitetului pentru Informații al Senatului, a declarat că TikTok ar fi ”una dintre potențialele ținte” de evaluare, în temeiul proiectului de lege, scrie News.ro.

FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android

Senatorul democrat a făcut comentariile la Fox News.

Proiectul de lege vine într-un moment în care TikTok este supusă unei presiuni din ce în ce mai intense din cauza temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez.

Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei SUA a votat miercuri acordarea președintelui Joe Biden a dreptului de a interzice TikTok, în ceea ce ar fi cea mai amplă restricție din SUA pentru orice aplicație de socializare.

Casa Albă a dat săptămâna trecută agențiilor guvernamentale un termen de 30 de zile pentru a se asigura că TikTok nu este pe niciun dispozitiv și sistem federal.

Peste 30 de state din SUA, Canada și instituțiile de politică ale Uniunii Europene au interzis, de asemenea, încărcarea TikTok pe dispozitivele deținute de stat.

Warner a spus că este îngrijorat de faptul că TikTok ”poate fi un instrument de propagandă” pe baza tipurilor de videoclipuri pe care le trimite utilizatorilor.

El a spus că proiectul de lege pe care intenționează să îl introducă ”ar spune că, în ceea ce privește tehnologia străină care vine în America, trebuie să avem o abordare sistematică pentru a ne asigura că o putem interzice atunci când este necesar”.

Acesta plănuiește să depună legislația în această săptămână, împreună cu senatorul republican John Thune.

Un purtător de cuvânt al lui Warner a spus că acesta ar urma să facă un anunț marți.

Detaliile despre proiectul de lege nu au fost disponibile duminică. Un purtător de cuvânt al lui Thune nu a răspuns imediat la întrebările despre plan.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua