TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump

TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump
scris 24 sep 2020

TikTok a cerut unui judecător american să suspende un decret al administrației Trump care prevede interzicerea descărcării aplicației în SUA începând de duminică, potrivit AFP.

Într-o moțiune depusă la un tribunal din Washington, rețeaua de socializare, filială a companiei chineze ByteDance, susține că o astfel de interdicție ar reprezenta o încălcare a Constituției SUA, scrie Agerpres.

Tranzacție: Ericsson achiziționează Cradlepoint cu 1,1 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție: Ericsson achiziționează Cradlepoint cu 1,1 miliarde de dolari

O audiere urmează să aibă loc joi la respectivul tribunal.

Departamentul american al Comerțului a anunțat sâmbătă că va amâna până la 27 septembrie (în loc de 20 septembrie) interdicția de a descărca în SUA populara aplicație.

O interdicție completă asupra activităților TikTok pe teritoriul SUA ar putea intra în vigoare începând cu 12 noiembrie.

Pentru a scăpa de interdicție, Donald Trump a cerut ca TikTok să transfere activitățile din SUA sub control american.

"Dacă interdicțiile nu sunt suspendate, daunele produse reclamanților vor fi ireparabile", scrie platforma în documentul judiciar.

Aplicația contestă în special ideea că măsura administrației Trump ar fi bazată pe temeri privind securitatea națională a SUA.

Trump a acuzat aplicația, în mai multe rânduri, de spionaj în favoarea Chinei prin colectarea de date ale utilizatorilor săi. Rețeaua de socializare a respins acuzațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua
interdictie