Toate conturile de Yahoo! au fost compromise în urma atacului descoperit anul trecut

Toate conturile de Yahoo! au fost compromise în urma atacului descoperit anul trecut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 oct 2017

Yahoo! a reanalizat problema de securitate pe care a descoperit-o în 2016 și a emis o nouă evaluare: absolut toate conturile au fost compromise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut a fost descoperit un atac asupra serverelor Yahoo! (ce avusese loc în 2013) prin care atacatorii au intrat în posesia datelor personale ale utilizatorilor serviciilor companiei americane. La acea vreme, Yahoo! anunța că 1 miliard din cele peste 3 miliarde de utilizatori au fost afectați.

Acum, cei de la Yahoo! revin cu informații după o analiză mai amănunțită. Se pare că nu doar 1 miliard, ci toți utilizatorii Yahoo! au fost afectați – datele personale ale tuturor celor care foloseau servicii Yahoo! au ajuns în posesia hackerilor.

Datele personale copiate de hackeri includ nume, parole, numere de telefoane, adrese de mail, date de naștere precum și întrebările respectiv răspunsurile secrete folosite pentru recuperare accesului la conturile de Yahoo!.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Vizați au fost toți cei care au folosi cel puțin unul din serviciile Yahoo!, fie că este vorba de popularul (cândva) serviciu de mail sau de alte servicii ale portalului american, precum site-ul de photosharing Flickr.

Yahoo! încearcă să-și liniștească utilizatorii amintind că, în 2016, când a descoperit problema de securitate, a luat măsuri pentru protejarea tuturor conturilor, nu doar a celor 1 miliard care se bănuia atunci că au fost afectate.

Cu aceeași ocazie, compania americană le reamintește utilizatorilor săi măsurile de bază pe care le pot luat pentru protecția propriilor conturi, precum schimbarea parolelor, o atenție sporită la conținutul cu care interacționează online și la link-urile pe care le accesează.

Yahoo! a fost cumpărată anul acesta de operatorul american Verizon pentru 4,5 miliarde de dolari. Pentru această problemă de securitate Verizon a beneficiat de o reducere de 350 de milioane de dolari din prețul inițial al tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
securitate
verizon