TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut

TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 iul 2018

România a urcat 13 poziții și ocupă locul 5 în lume după viteza serviciilor de internet fix, potrivit unui studiu anual realizat în baza a peste 163 milioane de teste de viteză în 200 de țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o viteză medie de descărcare 38,60 Mbps, România este depășită în topul mondial doar de Singapore, Suedia, Danemarca și Norvegia, relevă studiul.

Ediția din acest an a studiului include 200 de țări și analizează datele colectate în perioada mai 2017 - iunie 2018 de Measurement Lab (M-Lab), un parteneriat între mai multe organizații de profil, printre care Open Technology Institute (SUA), Google Open Source Research și PlanetLab (Princeston University).

După Orange și Telekom, și Vodafone România trebuie să șteargă datele cu caracter personal colectate fără avizul clienților. Operatorul contestă CITEȘTE ȘI După Orange și Telekom, și Vodafone România trebuie să șteargă datele cu caracter personal colectate fără avizul clienților. Operatorul contestă

Anul trecut, România ocupa locul 18 în clasament, cu o viteză medie a serviciilor de internet fix de 21,33 Mbps.

Potrivit studiului, durata medie de descărcare a unui film HD de 5,5 GB variază de la 11 minute și 18 secunde în Singapore la circa o jumătate de oră în SUA și Slovacia și poate ajunge până la aproape 37 de ore în Yemen, țară care a rămas pe ultima poziție în clasament.

În România, durata tipică de descărcare a unui fișier de 5,5 GB este de 17 minute și 41 de secunde, apropiată de timpii înregistrați în Norvegia (17 minute și 1 secundă) și Belgia (18 minute și 36 secunde).

Netflix va descărca automat episoadele noi ale serialelor preferate CITEȘTE ȘI Netflix va descărca automat episoadele noi ale serialelor preferate

Cu toate că viteza serviciilor de internet a crescut ușor față de anul trecut, Republica Moldova a rămas pe locul 45 în topul mondial, cu o viteză de 13,88 Mbps și un timp mediu de descărcare a unui film de 5,5 GB de 49 minute și 11 secunde.

La nivel global, viteza medie a crescut cu 23% comparativ cu anul trecut, de la 7,40 Mbps la 9,10 Mbps, potrivit studiului. Statele aflate în prima jumătate a clasamentului au consemnat o creștere de 29%, în timp ce viteza medie în țările aflate în jumătatea inferioară a urcat cu 24,2%.

Ecartul dintre ocupantele primelor 25 de poziții și statele de pe ultimele 25 de locuri este încă și mai pronunțat: viteza medie a crescut cu 28,88% în primul caz și cu doar 7,40% în cel de-al doilea.

Topul primelor 25 de state în funcție de viteza medie de descărcare:

TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut
Sursa: cable.co.uk.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
viteza
clasament
studiu