Tranzacție: AROBS achiziționează Infobest

Tranzacție: AROBS achiziționează Infobest

Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluții software personalizate, cu birouri în Timișoara și Leverkusen, Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

„Am fost determinați să finalizăm această tranzacție având în vedere perspectivele extrem de bune ale Infobest și obiectivul nostru de a ne consolida poziția în Germania și în regiunea DACH. Prin această mișcare strategică, ne extindem atât competențele tehnologice, cât și portofoliul de clienți, cărora vom continua să le oferim soluții software complexe pentru o piață de tehnologie din ce în ce mai sofisticată. Împreună vom obține rezultate superioare, construind pe baza sinergiilor noastre puternice în domeniul automotive și telecomunicații”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS.

VIDEO Windows primește o nouă funcție CITEȘTE ȘI VIDEO Windows primește o nouă funcție

Infobest a fost fondată în 1995 în Pulheim, Germania, de către antreprenorii Yvonne Abstoss -Becker și Christian Becker, iar în 2000 compania și-a deschis un birou în Timișoara. În prezent, Infobest are o echipă de peste 100 de specialiști în dezvoltarea de soluții software personalizate pentru industriile de e-commerce, producție, automotive, telecomunicații, finanțe, media și comunicații, acoperind întregul ciclu de viață al unei aplicații - de la analiza de afaceri, arhitectură și design UX până la dezvoltare, testare și mentenanță. Infobest are o prezență puternică pe piața DACH cu mulți clienți pe termen lung, de la companii mijlocii până la corporații multinaționale, inclusiv lideri de piață la nivel global din industria de automotive, telecomunicații și producție.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Christian Becker și Yvonne Abstoss-Becker. Rezultatele financiare ale Infobest vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacției, care este supusă îndeplinirii anumitor condiții și aprobării de către autoritățile de reglementare.

Pentru 2023, grupul Infobest estimează o cifră de afaceri de aproximativ 4,8 milioane euro.

Prin achiziționarea Infobest, AROBS își consolidează prezența pe piețele din România și Germania, expertiza la nivelul liniei de business, Servicii software și accesează noi industrii, precum telecomunicații, media și comunicare. Aceasta este a zecea tranzacție realizată de AROBS de la închiderea plasamentului privat în octombrie 2021. În această perioadă, AROBS a achiziționat Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de afaceri Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic , Centrul de Soft GPS România, AROBS Pannonia, două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fostă SYDERAL Polska din Polonia), și Future WorkForce Group (FWF).

VIDEO Honor lansează smartphone-ul Magic 6 Pro CITEȘTE ȘI VIDEO Honor lansează smartphone-ul Magic 6 Pro

În data de 25 septembrie 2023, acțiunile AROBS au debutat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după listarea pe piața AeRO în decembrie 2021. La momentul transferului, compania a anunțat continuarea strategiei de M&A, pentru care a stabilit un buget de aproximativ 55 de milioane de euro pentru următorii trei ani, din care 40 de milioane de euro vor fi atrași prin piața de capital, iar 15 milioane de euro vor reprezenta valoarea aproximativă a acțiunilor ce vor fi acordate fondatorilor companiilor care se alătură grupului AROBS. Structura avută în vedere pentru aceste viitoare tranzacții, care vizează atât companii locale, cât și internaționale, este de 75% componentă în numerar și 25% equity (acțiuni AROBS).

AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela mechea
arobs