Tranzacție - Compania americană Encora, în spate cu puternice fonduri de investiții, preia Softelligence

Tranzacție - Compania americană Encora, în spate cu puternice fonduri de investiții, preia Softelligence

Adrian Blidăruș, CEO al grupului Softelligence

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2023

Compania americană Encora, furnizor de servicii de tehnologie Next-Gen, a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea  companiei românești Softelligence, furnizor de soluții și servicii de digitalizare pentru banking și asigurări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Softelligence a fost înființată în 2006 în București de către Adrian Blidăruș, care este acum CEO și acționar majoritar.

Cu sediul central în Scottsdale, Arizona, compania americană este susținută de fondul de private equity Advent International și de Warburg Pincus, având peste 9.000 de angajați în circa 50 de birouri și laboratoare de inovare din SUA, Marea Britanie, Canada, America Latină, India și Asia Pacific.

EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România

Advent a investit aproape 28 de miliarde de dolari în apărare, securitate și securitate cibernetică în ultimii trei ani, portofoliul său de companii sprijinind multe platforme de satelit și de apărare și deservind guvernul SUA și aliații săi.

Warburg a fost implicat în tranzacții cu Deutsche Telekom, Allied Universal, Inmarsat, Survitec, Allfunds.

Conform acordului, Softelligence va continua să funcționeze cu conducerea și personalul existent ca o subsidiară deținută în totalitate de către Encora. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și se estimează încheierea sa la jumătatea anului 2023. Ulterior, Softelligence va începe demersurile de rebranding pentru a opera sub brandul Encora.

Softelligence a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 18,5 milioane euro, în creștere cu 33% față de anul financiar precedent, când acest indicator s-a ridicat la 13,9 milioane euro.

Dezvoltarea a fost asigurată de proiectele de transformare digitală, de data analytics și dezvoltare de software, livrate atât pe plan local, cât și către clienți din Marea Britanie și Statele Unite.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA

Planurile de dezvoltare includ și angajarea a peste 100 de specialiști până la final de an. În prezent, la nivel de grup, Softelligence are 270 de angajați.

Softelligence are 3 centre de dezvoltare software și customer support la București, Craiova și Skopje (Macedonia), de unde deservește clienți cu anvergură globală. Totodată, grupul deține un birou și în Marea Britanie, din care deservește clienți enterprise la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
softelligence
locuri de munca