Tranzacție: Endava vinde centrul de excelență fintech din București către Worldpay, care procesează peste 40 miliarde tranzacții anual la nivel global

Tranzacție: Endava vinde centrul de excelență fintech din București către Worldpay, care procesează peste 40 miliarde tranzacții anual la nivel global
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 iun 2019

Furnizorul britanic de servicii și soluții IT Endava, cu peste 2.300 de angajați în România, vinde Endava Technology SRL, un centru IT din Capitală, către procesatorul de plăți Worldpay.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Endava Technology este un centru de excelență deschis în 2017, axat pe soluții fintech, și are ca unic client Worldpay, partener Endava. În prezent, hub-ul are 138 de angajați. Tranzacția cu Worldpay este efectuată în condițiile în care compania americană deține o opțiune de cumpărare a centrului fintech din București.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care First Bank vrea să preia Leumi Bank România CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care First Bank vrea să preia Leumi Bank România

Worldpay a solicitat, iar Endava a agreat să permită exercitarea timpurie a opțiunii, pentru care scadența era septembrie 2019. Finalizarea tranzacției este anticipată pentru primul trimestru al anului fiscal 2020 și necesită aprobarea autorităților de reglementare din România.

Potrivit datelor din raportul furnizat Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA (SEC), analizate de Profit.ro, prețul "nu va fi mai mic de 2,5 milioane de lire sterline sau mai mare de 6 milioane de lire sterline".

Fondată în 2000 la Londra, Endava are în prezent peste 5.573 de angajați, din care aproape jumătate la centrele de livrare din România, în Cluj-Napoca, București, Iași, Pitești și Târgu-Mureș. Compania este prezentă cu centre similare în Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia și patru țări din America Latină și deține birouri în Europa de Vest și SUA.

Anul trecut, afacerile Endava România au depășit 500 de milioane de lei, iar profitul a fost de 60,2 milioane de lei.

EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS

Worldpay, cu sediul la Cincinnati, Ohio, a fost formată în 2018, în urma fuziunii dintre compania americană Vantiv și rivalul britanic Worldpay Group (fosta RBS Worldpay). Compania procesează peste 40 miliarde de tranzacții anual la nivel global.

Potrivit unui acord încheiat recent, Worldpay va fi vândută, la rândul său, către furnizorul american de tehnologie pentru companiile din sectorul financiar Fidelity National Information Services (FIS), pentru 35 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
endava technology
worldpay
tranzactie it
centru fintech cucuresti
endava bucuresti