Tranzacție surpriză: Grupul francez Alten cumpără Qualitance, companie românească înființată de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob

Tranzacție surpriză: Grupul francez Alten cumpără Qualitance, companie românească înființată de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob

Radu Constantinescu, CEO și cofondator QUALITANCE

scris 28 sep 2022

Grupul francez Alten, implicat în proiecte de inginerie și dezvoltare pentru marii clienți industriali, precum și pentru cei din telecomunicații și sectorul terțiar, cumpără Qualitance, companie românească înființată acum 15 ani de către Radu Constantinescu și Ioan Iacob.

Fondatorul Qualitance a fost premiat la Gala Profit

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Qualitance are peste 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York și Sydney. Printre clienți, se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson și News Corp.

WhatsApp introduce link-uri pentru apelurile audio și video CITEȘTE ȘI WhatsApp introduce link-uri pentru apelurile audio și video

Anul trecut a avut afaceri de 66,5 milioane lei și un profit de 62.492 lei, cu 178 angajați. La acest moment are 220 angajați și este prezentă pe 3 continente - Europa, America de Nord, Australia.

Tranzacția se va încheia până la finalul anului, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de aprobare de către Consiliul Concurenței. 

Recent, Radu Constantinescu a preluat funcția de CEO de la Mike Parsons, care deține această poziție din 2020.

Alten România a fost înființată în 2006 la București, are birouri în București, Pitește, Craiova, Timișoara, Sibiu și Iași și furnizează consultanță în dezvoltare software sau web, business analysis, business intelligence, project management, testare, suport tehnic, inginerie auto și aero, hardware design și calibrare motor. 

În 2016, Alten a preluat producătorul local Kepler-RominfoAlten a deschis la Iași, în 2017, primul centru de servicii din România.

Alten Group este prezent în România prin două entități cu peste 1.000 de angajați - ALTEN SI-Techno Romania și ALTEN Delivery Center.

Grupul Alten, astăzi cu peste 45.000 angajați, a fost înființat în 1988 și este listat la Bursa din Paris.

Compania a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,925 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
alten
qualitance