Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk

Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk
scris 16 apr 2022

Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acționarilor pe durată limitată, numit adesea ”pilula otrăvită”, la o zi după ce miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere compania pentru 43 de miliarde de dolari, a anunțat operatorul platformei de socializare, transmite CNBC.

Consiliul de administrație a votat în unanimitate pentru adoptarea planului. În cadrul noii structuri, dacă orice persoană sau grup dobândește proprietatea efectivă a cel puțin 15% din acțiunile comune publice ale Twitter fără aprobarea consiliului de administrație, altor acționari li se va permite să cumpere acțiuni suplimentare cu reducere. Planul va expira pe 14 aprilie 2023, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Noi adaptăm fiecare proiect al nostru pe specificul zonei. E un lucru foarte important pe care orice dezvoltator bun îl face CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Noi adaptăm fiecare proiect al nostru pe specificul zonei. E un lucru foarte important pe care orice dezvoltator bun îl face

O astfel de mișcare este o modalitate obișnuită de a evita o potențială preluare ostilă prin diluarea participației entității care urmărește preluarea.

”Planul de drepturi va reduce probabilitatea ca orice entitate, persoană sau grup să obțină controlul asupra Twitter prin acumularea de acțiuni pe piață deschisă, fără a plăti tuturor acționarilor o primă de control adecvată sau fără a oferi consiliului de administrație suficient timp pentru a analiza și a lua măsuri care sunt cele mai bune interesele acționarilor”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Twitter a remarcat că planul de drepturi nu ar împiedica consiliul să accepte o ofertă de achiziție dacă consiliul o va considera în interesul companiei și al acționarilor săi.

Musk deține deja un pachet de peste 9% din acțiunile Twitter, după cum s-a dezvăluit într-un document depus la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a SUA.

La scurt timp după ce participația lui Musk a devenit publică, CEO-ul Twitter a anunțat planurile ca Musk să se alăture consiliului de administrație. Dar câteva zile mai târziu, Musk a inversat cursul și a decis să nu se alăture consiliului de administrație. Dacă s-ar fi alăturat, Musk nu ar fi avut voie să acumuleze mai mult de 14,9% din proprietatea efectivă a acțiunilor comune publice ale companiei.

Într-un interviu transmis în direct la conferința TED2022 de la Vancouver, joi, Musk și-a prezentat viziunea pentru a face algoritmii Twitter mai accesibili publicului și pentru a limita moderarea conținutului. De asemenea, el a recunoscut că ”nu este sigur” dacă va putea cu adevărat să cumpere Twitter, deși a spus că are ”suficiente active” pentru a finanța afacerea, dacă este acceptată.

În ciuda averii sale, Musk are o mare parte din activele sale legate de capitaluri proprii în companiile sale, inclusiv Tesla, ceea ce înseamnă că va trebui probabil să lichideze sau să se împrumute din activele sale pentru a obține o sumă mare.

Dar Musk a spus că ”există” un plan B, dacă oferta sa inițială de a cumpăra compania și de a o retrage de la bursă este respinsă.

El a refuzat să ofere mai multe detalii în interviul acordat TED. Vineri, fostul CEO al Twitter și actual membru al consiliului de administrație Jack Dorsey a scris pe Twitter că ”adevărata problemă” este că ”în calitate de companie publică, Twitter a fost întotdeauna ”de vânzare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk