Twitter a dat în judecată guvernul SUA, care i-a cerut să divulge identitatea unui critic al lui Donald Trump

Twitter a dat în judecată guvernul SUA, care i-a cerut să divulge identitatea unui critic al lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

Twitter a dat în judecată guvernul Statele Unite ale Americii după ce acesta i-a cerut să divulge identitatea unui utilizator care a criticat politica cu privire la imigrare promovată de președintele Donald Trump, informează bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor disponibile în contul Twitter care a publicat critici la adresa președintelui american, ”@ALT_USCIS”, acesta ar fi administrat de angajați federali de la Serviciul de Imigrare și Naturalizare al SUA, scrie News.ro.

Twitter a cerut unei instanțe să blocheze cererea administrației Trump, susținând că ar afecta libertatea de exprimare.

Procesul a fost intentat în San Francisco, unde se află sediul companiei.

”Dreptul la liberă exprimare permite utilizatorilor Twitter și companiei în sine, în conformitate cu primul amendament al Constituției Statelor Unite să disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim”, a argumentat Twitter.

VIDEO Trump a îndemnat toate națiunile civilizate să se alăture SUA pentru a pune capăt carnagiului din Siria CITEȘTE ȘI VIDEO Trump a îndemnat toate națiunile civilizate să se alăture SUA pentru a pune capăt carnagiului din Siria

Compania a adăugat că guvernul american nu poate obliga Twitter să dezvăluie informații în privința identității utilizatorilor fără a demonstra în prealabil că a fost comisă o infracțiune penală sau civilă.

Decizia Twitter a fost sprijinită de organizația American Civil Liberties Union (ACLU).

”Suntem bucuroși să vedem că Twitter apără drepturile utilizatorilor. Pentru a cere divulgarea identității unui vorbitor anonim pe internet, guvernul trebuie să aibă o justificare puternică. Însă, în acest caz, guvernul nu are absolut niciun motiv, generând temeri că încearcă pur și simplu să înăbușe disidența”, a transmis ACLU.

În luna ianuarie, când Donald Trump a devenit președinte al SUA, au început să apară pe internet mai multe conturi ”alternative” ale serviciilor guvernamentale americane. Cele mai multe dintre acestea ar fi aparținut unor actuali sau foști angajați ai acelor agenții, care au publicat critici dure la adresa noului președinte.

Guvernul a încercat să utilizeze US Customs and Border Protection (CBP), instituție folosită de obicei pentru a obține rapoarte referitoare la mărfurile importate, pentru a primi informații detaliate despre persoanele care se află în spatele contului @ALT_USCIS, precum: numele utilizatorilor, numere de telefon, adrese de e-mail și adrese IP.

De asemenea, guvernul american a cerut ca Twitter să furnizeze informațiile până pe 13 martie, deși compania a primit solicitarea abia pe 14 martie.

”Permisiunea CBP de a dezvălui identitatea utilizatorilor care folosesc contul @ALT _UCCIS ar descuraja discursul lor, dar și al administratorilor altor conturi «ale agențiilor alternative» care au fost create pentru a se exprima împotriva politicilor guvernamentale”, a răspuns Twitter.

Contul @ALT_USCIS a publicat, joi, textul din Constituția Statelor Unite ale Americii care apără libertatea de exprimare.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
donald trump
guvernul sua