Twitter dă liber la upload-ul imaginilor 4K de pe smartphone

Twitter dă liber la upload-ul imaginilor 4K de pe smartphone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 apr 2021

Cu mulți, mulți ani întârziere, Twitter a decis să facă ceva pentru a rezolva problema imaginilor de rezoluție mică cu care-și forța până acum utilizatorii să lucreze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pornită ca o rețea socială via SMS, în vremurile în care conexiunile de date erau o problemă, Twitter a folosit un algoritm de compresie pentru a optimiza dimensiunea imaginilor postate în rețea.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Pe aceeași idee, rezoluția imaginilor pe care utilizatorii le puteau urca de pe telefon era limitată la 2048 x 2048 pixeli, adică 2K. De acum, însă, limita rezoluției foto se dublează.

Utilizatorii vor putea posta, de pe telefon, imagini 4K, adică la o rezoluție de 4096 x 4096 pixeli. Asta după ce noua opțiune a fost testată vreme de mai multe săptămâni în primele luni ale anului.

Cum testele au decurs fără probleme, facilitatea este implementată în prezent și va dura câteva zile până când va fi disponibilă pentru toți utilizatorii smartphone-urilor cu Android și iOS.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Însă, upload-ul imaginilor 4K nu va funcționa de la sine. Utilizatorii trebuie să intre în pagina de configurare, la “Data usage”, și să activeze opțiunile opțiunea 4K atât pentru vizualizare, cât și pentru upload.

Dacă opțiunea de vizualizare nu este activată, utilizatorilor le vor fi afișate imagini la rezoluția maximă anterioară, adică 2K, în loc de 4K. În acest caz, imaginile se vor încărca mai repede și vor consuma mai puține date, însă calitatea lor va fi mai slabă.

Afișarea și urcarea imaginilor la rezoluție 4K erau posibile până doar în aplicația web de Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
upload
imagini
4k
smartphone
android
ios