Twitter marchează pentru prima oară postările lui Trump drept înșelătoare

Twitter marchează pentru prima oară postările lui Trump drept înșelătoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mai 2020

Rețeaua socială Twitter a folosit în premieră noile etichete pentru informații false pentru a marca în acest fel postările Președintelui Statelor Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două postări pe Twitter ale lui Donald Trump au fost marcate pentru prima oară cu eticheta “potențial înșelător” pe care Twitter a început să o folosească la începutul acestei luni, dar nu a avut până acum curajul să verifice și ceea ce scrie Președintele Statelor Unite.

Trump pretindea în cele două postări că votul prin corespondență, în special cel care urmează a fi implementat în California, va fi substanțial fraudat. El susține că vor fi sparte cutiile poștale, iar buletinele de vot vor fi înlocuite cu unele printate ilegal.

Marea Britanie va reduce implicarea Huawei în rețeua 5G a țării, în urma crizei coronavirusului CITEȘTE ȘI Marea Britanie va reduce implicarea Huawei în rețeua 5G a țării, în urma crizei coronavirusului

Sub cele două postări a fost adăugat un link ce duce utilizatorul către o pagină în care se explică de ce sunt considerate “potențial înșelătoare” și se oferă mai mult context preluat din informările oficiale legate de votul prin corespondență.

Partizanii lui Donald Trump, în frunte cu șeful de campanie, Brad Parscale, critică decizia Twitter, spunând că rețeaua socială se aliază cu platformele de verificare a informațiilor care aparțin acelei părți a presei care se ocupă cu știrile false.

Donald Trump acuză Twitter, într-o serie de noi postări, că se implică acum în campania electorală și cenzurează libera exprimare.

De partea cealaltă, mulți consideră că Twitter ar fi trebui să facă mai de mult și mai frecvent acest lucru, făcând trimitere inclusiv la unele postări ale lui Trump legate de COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
trump