Twitter marchează un al treilea tweet al lui Trump privind revoltele de la Minneapolis ca ”glorificând violența”

Twitter marchează un al treilea tweet al lui Trump privind revoltele de la Minneapolis ca ”glorificând violența”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Twitter l-a acuzat vineri pe președintele american Donald Trump de ”glorificarea violenței” și i-a marcat unul dintre mesajele pe care le-a postat pe Twitter despre revoltele urbane de la Minneapolis în urma uciderii lui George Floyd în timpul unei arestări în forță, despre care afirmă că încalcă regulile rețelei de socializare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aceste BRUTE dezonorează memoria lui George Floyd și nu voi lăsa acest lucru să se întâmple. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz și i-am spus că Armata e cu el până la capăt. (În cazul) oricărei dificultăți, noi vom prelua controlul  dar, când începe jaful, începe să se tragă. Mulțumesc!”, scrie Trump în acest mesaj, scrie News.ro.

Samsung Money va fi lansat în această vară CITEȘTE ȘI Samsung Money va fi lansat în această vară

Mesajul lui Trump poate ficitit doar după ce se dă clic pe un avertisment potrivit căruia ”acest tweet a încălcat Regulamentul Twitter cu privire la glorificarea violenței. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că poate fi în interesul publicului ca tweetul să rămână accesibil”.

Într-un fir de discuție, Twitter precizează că a luat această măsură ”în interesul prevenirii ca alții să se inspire în comiterea unor acte violente”.

Utilizatorii vor putea în continuare ”să reposteze (mesajul) cu un comentariu, însă nu pot să dea like, să-i răspundă sau să-l reposteze”.

Twitter ia această măsură la doar câteva ore după ce Trump a anunțat o inițiativă legislativă prin care ar putea să abroge sau să slăbească o lege care protejează companiile din domeniul Internetului - inclusiv Twitter și Facebook -, într-o încercare fără precedent de a reglementa platforme de socializare - pe care este crticiat.

Locatarul Casei Albe a anunțat această inițiativă legislativă într-un ”ordin executiv” pe care l-a semnat joi noaptea (ora locală).

Trump a atacat Twitter după ce rețeaua de socializare i-a marcat tweeturi în care acuză de fraude - fără să prezinte probe - votul prin corespondență, prin avertimente în care trimite cititorii să verifice veridicitatea contținutul mesajelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
trump