Uber vinde divizia din China companiei Didi Chuxing, care va forma un operator de 35 miliarde dolari

Uber vinde divizia din China companiei Didi Chuxing, care va forma un operator de 35 miliarde dolari
scris 1 aug 2016

Uber Technologies vinde divizia din China principalului furnizor de servicii online de împărțire a transporturilor, Didi Chuxing, care va forma o companie de 35 de miliarde de dolari, au declarat persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Acordul pune capăt unei concurențe costisitoare între cele două companii, pentru clienți și șoferi, scrie News.ro.

Investitorii în Uber China, entitate deținută de Uber, Baidu și alte companii, vor primi o participație de 20% la Didi.

Uber va continua deocamdată să opereze propria aplicație în China.

Pe lângă vânzarea subsidiarei din China, tranzacția include o investiție de 1 miliard de dolari a Didi în Uber, au spus sursele.

Uber se extinde din august în Cluj-Napoca. Mii de oameni au descărcat deja aplicația CITEȘTE ȘI Uber se extinde din august în Cluj-Napoca. Mii de oameni au descărcat deja aplicația

Reprezentanții Uber și ai Didi au refuzat să comenteze.

Achiziția diviziei din China a Uber ar putea complica colaborarea Didi cu alte startup-uri în domeniul serviciilor online pentru împărțirea transporturilor.

Didi a încheiat anterior acorduri de colaborare cu operatorii Lyft (SUA), Ola (India) și Grad (Asia de Sud-Est), pentru a crea o forță globală care să concureze Uber.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
uber
didi chuxing