Un donator important al Partidului Republican american a cumpărat o participație la Twitter și vrea înlăturarea directorului general Jack Dorsey

Un donator important al Partidului Republican american a cumpărat o participație la Twitter și vrea înlăturarea directorului general Jack Dorsey

Jack Dorsey

scris 1 mar 2020

Un donator important al Partidului Republican american a cumpărat o participație importantă la Twitter și încearcă să îl înlăture din funcție pe directorul general Jack Dorsey, relatează publicația The Guardian.

Bloomberg News a scris mai întâi că Elliott Management a preluat ”o participație respectabilă” și ”intenționează să impună schimbări în compania de socializare, inclusiv înlocuirea lui Dorsey”, scrie News.ro.

Paul Singer, fondatorul miliardar al Elliott Management, este un  mega-donator republican, care i s-a opus lui Donald Trump în timpul cursei magnatului imobiliar pentru nominalizarea la președinție, dar ulterior i s-a alăturat.

ULTIMA ORĂ Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea - arestată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea - arestată

După o vizită la Casa Albă în februarie 2017, Trump a spus că Singer ”a fost implicat foarte mult în campania anti-Trump, sau, așa cum spun ei, ”Never Trump” (Niciodată Trump), iar apoi Paul a plecat, ne-a oferit sprijinul său total, fiind vorba despre unificare”.

Trump este renumit pentru modul în care comunică cu publicul mai ales pe Twitter, în detrimentul strategiei de presă tradițională.

Twitter a ajuns în centrul atenției în octombrie, când a anunțat interzicerea publicității politice pe platforma de socializare. Utilizarea publicității politice și posibila manipularea acesteia de către politicieni de tot felul, de  la Trump la candidatul democrat Mike Bloomberg, rămâne o sursă de  conflict puternic.

Dorsey, co-fondator al Twitter, este și director general al Square, o companie de plăți online. În noiembrie, Dorsey a anunțat un plan de a trăi și a munci în Africa o parte din fiecare an.

Dorința lui Singer de a-l schimba din funcție pe Dorsey ar avea legătură cu acest plan.

Și alți acționari și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu stilul managerial al lui Dorsey, iar prețul acțiunilor Twitter a avut de suferit, chiar dacă recent a raportat pentru prima oară venituri trimestriale de peste 1 miliard de dolari.

Informațiile despre participația Elliott au dus vineri la creșterea prețului acțiunilor Twitter, pe fondul unui declin generalizat al pieței, provocat de temerile legate de epidemia de coronavirus.

Elliott Management este un investitor activist, ceea ce înseamnă că exercită presiuni în mod regulat pentru schimbări în companiile la care cumpără acțiuni.

Singer a investit chiar în țări întregi: în 2016, după o campanie susținută, a asigurat rambursarea parțială a datoriilor de către Argentina, care a ieșit din colaps financiar la începutul anilor 2000.

Elliott și Twitter nu au dorit să comenteze imediat informațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
jack dorsey