Un fost angajat Yahoo! recunoaște că a spart conturile utilizatorilor

Un fost angajat Yahoo! recunoaște că a spart conturile utilizatorilor
scris 2 oct 2019

Angajatul care a profitat de poziția pe care o deținea pentru a acces ilegal conturile utilizatorilor Yahoo! riscă să petreacă mai mulți ani în închisoare și o amendă semnificativă.

Reyes Daniel Ruiz, fost angajat al Yahoo!, își recunoaște acuzațiile procurorilor, conform cărora, profitând de nivelul de acces pe care-l avea, aceasta a spart conturile a aproximativ 6.000 de utilizatori, căutând filme și imagini în care aceștia apăreau dezbrăcați.

Din cauza informațiilor publice limitate despre acest caz, nu este clar dacă Ruiz a putut accesa conturile folosind strict instrumente și cunoștințe personale sau dacă structura Yahoo! le oferă celor din echipa de securitate instrumente care facilitează accesul la conturi.

Conform procurorilor, Ruiz a început prin spargerea conturilor de utilizator de la compania pentru care lucra însă, pe parcurs, și-a extins operațiunile.

OneDrive Personal Vault este disponibil pentru toți utilizatorii serviciului cloud al Microsoft CITEȘTE ȘI OneDrive Personal Vault este disponibil pentru toți utilizatorii serviciului cloud al Microsoft

Prin intermediul mail-urilor descoperite în cadrul conturilor de Yahoo!, Ruiz a început să spargă și alte conturi, printre care cele de Dropbox, Gmail, Facebook și iCloud.

Acțiunile lui Ruiz au fost descoperite de angajator prin intermediul instrumentelor folosite la nivelul companiei pentru monitorizarea activităților angajaților.

Ruiz a pledat vinovat și riscă până la 5 ani în închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
hack
conturi